|

Liber sugetator

Omului cu microfoanele de la Episcopie, Cornilã Rãspopitu’, i se pregãteste ceva. Spionii de la Vãratec ne-au spus cã, dupã povestea cu anularea protocoalelor cu SRI, tot ce a înregistrat Cornilã ar fi lovit de nulitate. Adicã, degeaba a stat Poponilã cu ditamai microfoanele pe el, cã povestea cu interceptãrile nu mai stã în picioare acum. S-ar putea ca preoteii pe care i-a înfundat sã iasã la luminã mai repede decât se asteptau. Dar, surprizã! Când DNA le-a dat filmãrile înapoi celor trei preotei, din neatentie au trimis si filmuletele artistice cu Poponilã în compania altor bãieti. Un film, ceva, peste câteva luni, cu Cornilã în rol de Don Juan? Facem noi cinste cu popcornul!

Tic-tac, tic-tac. Sunã ceasul pentru deputatul Cãciulitã de la Husi, de zici cã-i picãtura chinezeascã. Dom’parlamentar cu sacul de bani la purtãtor are de plãtit, pânã luni, un purcoi de bani, un milion de euroi. Problema e cã nu-i prea are. Cicã, spun unele zgripturoaice, bãncile nu prea i-ar da bani lui Cãciulitã, asa cã va trebui sã apeleze la cãmãtari. Doamne, ce frumos este sã fii parlamentar în România, nu? Vom vedea luni cât de smecher a fost los deputatos de Husi. Dacã nu are banii pentru licitatie, cumpãrati-i un bilet de avion la Londra. Doar dus!

Off, ce dor, ce jale, dom’le, pe la una bucatã institutie judeteanã de protectia copchiilor, intratã în febra reorganizãrilor. Si ce mai scaune de stabi s-au împãrtit, ziceai cã a venit Crãciunul în plinã varã. Unii de la moara cu multi greci nu fac nimic la muncã, dar sunt atât de valorosi încât au fost avansati sefi pe viatã. Sefi de servicii, nu vrãjealã! Altii, mai smecheri, care trag mâta de coadã prin parlament, stau si asteaptã sã devinã sefi la moara cu multi greci, cã acolo ar fi mai mare boierie ca la deputãtie. Noi, ce sã mai spunem? Privim si ne minunãm ce personal bun avem în giudet.

Cãciulã, un tãtic responsabil

Deputatul Cãciulã este singurul tãtic responsabil din judet, care s-a gândit sã-i facã o zestre frumoasã fetei care urmeazã sã se mãrite. Dupã ce si-a aranjat feciorul, urmeazã si Diana cãreia i-a cumpãrat un hotel, ca sã aibã si fata cu ce-i lua fata mamei soacre. Nu e cine stie ce, dar poate mai completeazã nasul!