|

Liber sugetator

Prea-Pofticiosul Cornilã a primit un nou nume de scenã, la Neamt. Cicã, acolo la mãnãstirea Vãratec, unde trãieste ca un boier, cu sofer la scarã si slugi nenumãrate, lui Cornilã de la Husi i se spune pãrintele Orest. Hopaaa, ce frumos! Pãrintele Orest, pofticiosul care a scãpat de arest. Na, cã am spus ce am gândit! Problema este cã filmuletele cu copilasi, în care Cornilã este pe post de Don Juan, sunt pe punctul de a iesi pe piatã.

Cicã la casele de amanet din Bârlad se primeste salam de Sibiu si pilote de la Jysk, din alea scumpe. Râdeti? Sã nu râdeti, cã unii “e mai smecheri” si “a cumpãrat” mai mult pilote decât trebuie. Nu vorbim de o pãturicã, ci de ditamai pilotele, pentru paturi imperiale. Sfatul nostru pentru bârlãdeni: mergeti la amanet cu proteze dentare, flacoane de gel de dus sau bidoane de spirt medicinal. S-or gãsi ei cumpãrãtori, ce mama naibii!

Sãracã, inima me’, fost-am la partid cu ie’… Cam asa s-ar traduce o postare a simpaticei doamne senatoare Gãbita, care zice cam asa: “Sã muncesti, sã fii cea mai tare din parcare? Nu! Fã-ti un selfie cu pisicuta si posteazã-l pe Facebook”. N-om sti noi cine-or fi cei care au supãrat-o pe Gãbita cu pãr cret, însã sã nu uite dusmanii cã Miticã nu doarme. Adicã, nu doarme în Vaslui, ci pe la Mãrãseni!

Statul Paralel s-a puit

La Hora din Strãbuni s-a înfãptuit o minune. Statul Paralel, galant, i-a tinut de urât unei distinse doamne cu doctorat si tobã de istorie. Frumos din partea sa, însã atât de mult a emotionat-o pe aceasta, încât a uitat sãrãcuta sã mai spunã discursul despre hore si strãbuni. Noi o consolãm si îi spunem sã nu fie supãratã, fiindcã dac-o mai fi pe functie peste doi ani, o sã-l zicã atunci, la editia a VII-a.