|

Liber sugetator

Pesta porcina? De care, dom’le? Africana. Nu ma intereseaza, sefule, lasa-ma in pace! Asta si-a spus primarul de los city Murgeni, Buta, care a plecat in concediu, in timp ce Politia, Prefectura, Deseveul se dadeau de ceasu’ mortii sa vada ce e cu porcina la casa lui dom’politist de frontiera. Problema este ca Buta nu se intelege nici cu vicele Bors, cica nu-si mai vorbesc deloc, asa ca de pesta se ocupa femeia de serviciu din primarie. Sau “romanii” din oras, cu care primarul e in mare iubire. Nu-i bai, cica si cu Buzatu s-a certat Buta, de nici nu-l mai saluta cand il vede. De asta Mitica l-a ars la buget, de i-au sarit fulgii. Asta, da, telenovela dancilista.

Daca va era dor de politrucul Caciulita, aflati ca acesta este pe punctul de a pune pe picioare un mare biznis turistic in dulcele targ al Husului. Babele noastre cu ganduri bune spun ca firma lui Caciulita, nu ar dori sa-i angajeze pe fostii angajati de la hotelul din centru. Cica oamenii au fost mintiti de printesa lu’ tata – Diana (nicio legatura cu Lady Di!) ca vor continua la hotel, de la 1 august, dar Caciulita s-a razgandit si oamenii au ramas pe drumuri. Rusine, dom’Caciulita, am aflat ca dati anunturi de angajare pe sest, e pacat de oamenii care au lucrat acolo! Ca gogorita vanzarii hotelului la Penny cu 1,4 milione de euro, e de adormit copiii epuroaicei.

Cica in pesedeu e mare fierbere pentru un candidat de primarie. Nu la Hoceni, nici la Padureni, ci la Negresti, pentru ca primarul actual nu mai vrea sa candideze din motive personale. Si atunci, a inceput nebuneala. Vicele actual, Radu ar vrea sa fie primar, dom’profesor Popa ar vrea si el, dar vine pe turnanta un nume de care veti mai auzi. Cica junele consilier Ciovnicu este la incalziri pentru postul de primar. Onor consilierul judetean era pregatit sa preia centrul de la Bacesti, fiind in mare gratii la Buzatu, dar cineva s-a razgandit, cica functia de primar de la Negresti ar fi mai calda. Vedem noi acusi, cum vine treaba. S-ar putea ca primarul actual sa mai vrea un mandat, asa ca toata lumea, mucles!