|

Liber sugetator

Ce face un fotbalist din Politie sau ISU, ca sã se hidrateze, când vine la Vaslui? Bea un sprit, mai trage o bericã, se mai aseazã la o terasã la o “rãcoritoare”, chestii-probleme. Numai cã, se pare, fotbalistii pompieri sau politisti au avut arsitã mare dupã competitia de fotbal de sãptãmâna asta. Desi au avut la dispozitie mari cantitãti de vinisor la masa oficialã, joi, bãuturica s-a evaporat foaaaaarte repede. Asa cã… de unde alt vinut? Un om cu suflet mare, din sistem, a dat un telefon, si imediat au rãsãrit canistrele de vin. Nu 10-20 de litri, cum ati crede. Nuuu! 180 de litri, atât s-a mai bãut la masa oficialã a fotbalistilor MAI la petrecerea de final. Deh, era mare sete, dupã atâtea competitii. Probabil cã dupã atâta vin, unii fotbalisti vor încurca si drumul spre casã, pe la alte crame prin tarã. Se stie!

Vã mai amintiti de un anume ofiter de armatã de pe la Vaslui, cu nume de armã? Carabinã, AKM, pistol Uzi, ceva de genul. Sã nu râdeti, dar am trimis spionii în R. Moldova, unde era nu stiu ce adunare a militarilor lãsati la vatrã, ca între frati. De fatã era si un ofiter de la Vaslui, cu nume de carabinã, pe care gazdele, fâstâcite, l-au botezat la greu: “Are cuvântul dom’ colonel Mitralierã”. Poftim???? Dom’colonel Mitralierã? Sã murim de râs, nu alta. Asteptãm si sedinta în care va fi poftit sã ia cuvântul “Dom’ colonel aruncãtor de grenade”. Atunci, sigur om muri de râs!

Si una bunã, cu miros de cãciulitã. Cicã marii patroni de la o clinicã medicalã din Vaslui au ajuns la fundul sacului atât de rãu, încât vând teren în centrul orasului la pret de Bucale. Pãi cum sã ceri pe 1.000 de metrisori pãtrati 300 de miisoare de euro? Ce, euro ãstia cresc în copaci? Dar, am aflat noi, nu prea ar fi bãnisori pentru ditamai hardughia din Crucea Gãrii, de aceea vând si ei ce pot. Am vrea sã cumpãrãm un Lexus de prin parohia lor, dacã se scoate la vânzare, ne-ar plãcea sã avem masinã smechereascã. Prietenii stiu de ce…

Adevãrul gol-golut, cu Episcopul Ignatie!

În sfârsit, Episcopul Ignatie si-a dat seama cã Dumitru Buzatu nu este atât de erudit precum pare. La întâlnirea cu tinerii ortodocsi, acesta a fãcut doar o pozã, pe scenã, alãturi de Episcop, si apoi s-a cãrat! Îl felicitãm pe Episcop, pentru cã în sfârsit a descoperit adevãrul gol-golut despre Buzatu. Acesta nu este preocupat de culturã, asa cum dã impresia.