|

Liber sugetator

Mai tineti minte gasca veselã de la Politia Localã Vaslui? Reclamatii peste reclamatii, procese, expresii de genul “Mânca-ti-as, dom’director”, democratie în toatã regula. Spionii cu caschetã ne-au soptit cã, El Jefe, s-a ocupat personal de bãieti, de au ajuns toti la Ordine Publicã. Adicã, de la viata pe sosea, bãietii zbanghii au fost trimisi la patrulare si pazã. Ei, cum vine asta? De la “Circulati! Circulati!” la “Care esti acolo, mãi?”. Bravo, Sorinele!

Mai tineti minte acel bãiat care purta servieta unui parlamentar, de ajunsese sã-si imite seful la orice, inclusiv la cioc? Cicã a ajuns atât de mare acum, cã nici soarele nu rãsare pe dealurile Vasluiului, fãrã acordul sãu. Mare sef de sindicat, om cu masinã scumpã, fostul purtãtor de servietã s-ar fi lansat în afaceri, cã, deh!, o masinã scumpã se tine cu firfirei multi. Acest Fidel Castro de la Vaslui si-ar fi fãcut o agentie de turism, pe numele unui copil. Toatã vara, prin agentia sa ar fi plecat sute de membri. Cicã s-ar fi strâns vreo 800 de vouchere, numai din aceastã combinatie. Tot sã fii lider de sindicat, cu afaceri ascunse, nu?

Si apropo de afaceri si de smecheri! Stiti cine este curtat acum, în Vaslui, pentru a-i da pe mânã ditamai institutia de Politie Localã? Auricã, nea colonelu’, cu nevasta mare bastanã la primãrie. Stiti versurile pline de patriotism “Auricã, noi murim/ Cã ca tine nu gãsim!”? Dacã da, aflati cã unii tari din Primãrie l-ar dori pe magicianul Auricã la politia orasului. Dar, pânã acum, omul se tine bãtos. Zice cã-i ajunge pensia de 2.000 de euroi si salariul sotiei de 3000 de verzisori.

Melomanii de pe facebook

Sexy Roxana a atras toate privirile la concertul Cameratei Regale de la Bârlad. Îmbrãcatã într-o rochie lungã si însotitã de sotul ei, consilierul judetean Ciprian Feraru, aceasta a mãturat aleea de la teatru, usurându-le munca celor de la CUP. În timpul spectacolului, atât de pãtrunsi au fost de ritmurile muzicii clasice, cã au rupt butoanele de la telefon, pe retelele de socializare. Roxana, mai versatã, arunca din când, în când, câte un zâmbet auditoriului, mascând astfel pasiunea pentru Facebook.