|

Liber sugetator

Multi diasporeni fãrã minte suportã Europa si mai toti din Vaslui. Sã vã spunem o poveste realã si adevãratã. Cicã, pe când nimeni nu gândea si asfaltul se turna (misto context, nu?), într-un sãtuc de lângã Vaslui city, un nene cu tolbã mergea si împãrtea bãnisori la oameni sãrmani. Un bãietan din sat, cu aburi de occident pe el, mare diasporean, l-a întrebat scurt pe nenea cu tolba: “Matale esti de la pesedeu?”. “Da”, zice nenea. “Ia d-aici una bucatã pumn”. Si, buf, nenea cu tolba cade la pãmânt, de ajunge la spital cu falca ruptã. Idiotul de diasporean va plãti în instantã, ne-au spus astrele, pentru cã Dumnezeu nu doarme si nici nu taie facturi seara.

Nu-i glumã, dar e bunã. Cicã mai toti angajatii de la Primãria Vaslui sunt presedinti si loctiitori la sectiile de votare la prezidentiale. Cum vine, nenicule, treaba asta? Toti contabilii si toate fufele fudule de la Vasile Sãracu’, cu facultãti fãcute la X si 0 sunt specialisti electorali? Ei vezi, de asta nu-s bune poeziile la locul de muncã!

Ne miroase a rãzbel în instante, între o firmã cam roscatã din titulaturã si niste puiegani de primari (nu spui care, vã mai fierbem putin!). Cicã firma rosie s-a supãrat pe firma puieganilor, pentru niste bani, niste materiale, ceva care nu s-a achitat. Drept pentru care los patronos del firma roscatos vrea sã-i caute de ouã în Justitie pe puiegani, cicã ar fi bãnuti seriosi neplãtiti de tinerii patronasi. Spionii încã mai trag cu urechea, fiindcã au auzit ei cã se lucreazã la plângeri.

Lume, lume, avem bancã mare, bancã de vânzare. Cum, nu stiti? Cicã umblã un zvon prin Vaslui, cã becerul s-ar cam închide. Si cã, ochios cum este, în buricul târgului, sediul cel baban ar fi vizat de niste cetãteni cu patimi medicale, a se citi clinici, spitale, laboratoare etc. Dar, acei cetãteni au si ei o palmã de pãmânt, în centru, pentru care cer contravaloarea a douã sau trei Mercedesuri bengoase. Deci, povestea e asa: pânã nu se vinde pãmântul, nu se cumpãrã sediul. Gata, am spus-o!

Hadârcã n-a votat cu Melescanu, dar nici cu ALDE. A ales PNL-ul!

Sãptãmâna aceasta înmânãm premiul politicianului anului, senatorului ALDE Hadârcã. Dânsul nu s-a pozitionat în niciun fel în rãzboiul fraticid din interiorul partidului. Unii sperau sã fie de partea lui Melescanu, adicã de aripa socialistã din ALDE, fiindcã fostul ministru tocmai îl servise cu o chestiune, altii cã-i fidel lui Tãriceanu. Toatã lumea stie cã Hadârcã a ajuns în ALDE si ulterior în Parlament gratie lui David, mâna dreaptã a presedintelui. Si cu cine credeti cã a votat acesta pentru alegerea presedintelui Senatului? Cu PNL, mai exact cu Alina Gorghiu. Credem cã senatorul nostru a anticipat cã, în cele din urmã, partidul sãu va ajunge în curtea PNL, iar el a fãcut acest gest vizionar, pentru a arãta cã are informatii la cel mai înalt nivel.