|

Liber sugetator

Cum e sã ai douã roabe, trei gãleti si sã câstigi licitatii în tinutul Vasluiului? Misto! Mai ales dacã esti din Galati si te cunosti cu primarele Bubuta din tinutul Elanului cu vilã si piscinã în Delta Prutului. Acu’, povestea sunã cam asa: cu douã roabe, trei lopeti si cinci muncitori, gãlãteanu’ a pus mâna pe o lucrare de 200 de miliarde. Lei vechi, frate! A fost ceva de vis: gãlãteanul a driblat, a centrat si a dat si cu capul, de unul singur, cum s-ar spune în fotbal. Omul a fãcut caietul de sarcini, a câstigat licitatia si este si diriginte de santier. Când Politia nu e acasã, gãlãtenii joacã pe masã!

La Cejeul lui Vasile Sãracu’ zici cã-i clinicã de fãcut bebelusi, nu alta, dom’le. Pãi, stimabilul Miticã Buze Dulci a negociat în contractul colectiv al angajatilor ca salariatele care fac fertilizare in vitro sã beneficieze de concediu suplimentar, adicã, o zi când fac punctia si douã zile dupã transferul embrionilor. Întelegeti cum devine treaba? Bunelul Miticã lasã mânã liberã angajatelor, sã-si ia libere când vor. “Ce faci, fatã?”. “Dom’presedinte, stiti, cu ovarele la congelator”. “Da, fetita bunicutului, mergi si te fã bine”. Asa e cã vreti toate sã lucrati la Cejeu? He he he!

Ati vãzut filmul “Profesorul trãsnit”, cu ãla de zboarã cu masina pe lângã lunã? Cicã se lanseazã la Vaslui varianta “Profesorul tãcãnit”, cu un specialist în limbi, care vrea sã-si ia zborul, cu containerul cu frunze, cu tot. Nu vã spunem cine e actorul principal în comedia cu iz de dramã si spitalul de nebuni, cert este cã omul nostru i-a cunoscut pe Ceausescu, Saddam, Reagan, De Gaulle, ce mai, pe toti sãfii de state. Se anuntã un succes de casã deosebit, pentru cã politistii sunt primii chemati sã vadã trãsnaia cu pricina. Na, cã ne-am exprimat!

Solomon îsi aniverseazã ziua odatã cu Ponta

Solomon e nãscut în aceeasi zi cu Ponta, iar diferenta dintre ei doi e cã unul ascultã manele, altul ba. Vã lãsãm pe dvs. sã ghiciti care dintre ei o dã pe muzicã clasicã. Pânã atunci le urãm la amândoi: “La multi ani!”“ si tragem nãdejde cã de la Bârlad ne vom alege si noi cu o sticlã de Pepsi, fiindcã la dedicatii nu tragem nãdejde. Rândul este mare!