|

Liber sugetator

Acum cã unul din adjunctii de la IPJ iese la pensie, dupã ce o perioadã a lucrat la Anticoruptie, cine credeti cã face încãlzirea pentru a-i lua locul? Marele comandant de la Husi, care o perioadã a stat si pe la Bârlad, iar acum conduce Crima Organizatã la Vaslui. E discretul politist Bâgu, un camarad de-al lui Solomon. În locul lui bãgãm mâna în foc cã vine un nene de la Economic tot din Bârlad, iute ca un chiper.

Ati auzit analiza unei tipe din lumea modei, care spunea ceva de genul: “Mergeti la nudism, dacã vã place nudismul pã gleznã, bãietasi”. Acu’ n-om fi noi din Bucale, însã avem si noi bãietasi prin târgul lui Vasile Sãracu. Unul dintre ei a apãrut cu “pãrutul pã picior” la sedinta de celeu VS si, culmea, e si viceprimar. Nu spunem care, nu insistati! Noi zicem cã e frumoasã vestimentatia asta când mergi la plajã, dar când conduci un oras si mai apari si cu picioarele goale în mocasini, parcã e prea mult. Functia si nobletea obligã, parol!

Mare, mare, mare schimbare, stimabililor, la cejeul lui Miticã! Un director din serviciile deconcentrate ale judetului s-a pensionat, astfel cã locul sãu este scos la licitatie, pentru cei care au pile si proptele mai mari. Sunteti cu brisca la voi? Jos pãlãria, pentru cel care pânã acum a condus institutia. N-a abuzat de puterea pe care o are. A preferat sã-si trimitã sotia la muncã, decât s-o angajeze la el la unitate. Mai rar întâlnesti asa ceva. Pânã la noi numiri s-a stabilit interimarul, iar o sotie de politist.

Solomon, campion la milostenii pentru bugetari

Ion Creangã spunea în una din scrierile sale cã-si doreste ca tot anul sã fie sãrbãtoare, cu exceptia a douã zile. Si în alea sã fie praznicul si nunta. Gratie lui Solomon o sã ajungem si aici. Cu onor, deputatul nostru s-a gândit sã mai facã o zi liberã pentru bugetari, de parcã n-ar fi destule. Si anume cea de 1 Martie.