|

Liber sugetator

Stiati cum a ajuns Bâgu, fostul comandant al Politiei Municipale Bârlad, în postul de sef de serviciu la Crimã Organizatã de la IPJ Vaslui? Cicã ar fi fost coleg de academie cu actualul sef de la IPJ, Pantiru. Acum acesta trage nãdejde cã-l poate face chiar adjunct. Sã vedem dacã o sã vrea si Statul Paralel, fiindcã de acum se pare cã acesta este farul institutiilor deconcentrate de la Vaslui.

“Sã trãiti, dom’Statul Paralel! Permiteti sã raportez: nu am stiut cã aveti masinã neagrã!” Nu râdeti, cã e realã, autenticã si adevãratã. Cicã Statul Paralel de la Vaslui a mers la o actiune cu multi politai si, cum a ajuns el acolo, a vãzut cã un ofiter nu-l salutã si îi întoarce spatele. “Uãi, tu nu stii cine sunt eu?”, ar fi zis Statul Paralel. “E a doua oarã când nu mã salutã”, s-a plâns Paralelu’ la sefii politistului “impertinent”. “Mã scuzati, nu stiam cã aveti masinã neagrã cu numere MAI”, a întors-o omul legii. Da, da, mai taie din ele, dã-le dracu’de folii pe geamuri, cã se sperie si copiii când vãd masina Statului Paralel.

La festivalul vânãtorilor, au ajuns tot felul de tanti si neni, dotati cu pungi si caserole. Unii, atentie!, cicã ar fi medici, ingineri, profesori, dar cu apucãturi nasoale. Au plecat acasã cu ce au prins de pe mese. Campionul caserolelor a fost un medic de la spitalul judetean, care a plecat acasã cu cinci caserole de tocanã de mistret, sarmale vânãtoresti, gulas, tochiturã de mistret. Povestea nasoalã e cã tot spitalul a bârfit zile în sir de caserolele cu bunãtãti aduse de dom’doctor de la Paiu. Legenda spune cã si acum miroase a mistret prin saloane!

Semnul care a prevestit cãderea Guvernului si implicit a prefectului Popica

La Stefan cel Mare, în aceastã toamnã a fost o mare sãrbãtoare, care pe alocuri a avut si câteva momente mistice. Unul dintre ele este cel prezentat în aceastã fotografie, în care artistul Traian Nica Tuckman a prevestit cãderea prefectului Edi Popica, care vine, logic, dupã cãderea Guvernului în motiunea de cenzurã. Iatã cum, cu câteva luni înainte, la Vaslui, s-a preziz cãderea Vioricãi Dãncilã la motiunea pe care liberalii tot o fluturau.