|

Liber sugetator

Stiti proverbul “Când un prost aruncã un pietroi în baltã, zece idioti se chinuie sã-l ridice”? Ne-am convins pe propria piele, auzind cã imbatabilul avocat al poporului (ne scuzati de literele mici, dar atâta meritã!) nu mai are ce face si vrea sã verifice conductele de azbest ale lui Arcãleanu. Murim de râs, nu alta! Îl asteptãm pe Ciorbea sã vinã si sã ne umble pe la tevi, poate îsi mai revine, când or vedea cã sunt din azbociment!

Si, dacã tot râdem de idioti, ar trebui sã spunem cã sunt câtiva vânãtori feroce care zac si acum prin pãdurea Paiu, asteptând sã vinã fanfara de la Valea Mare sã le cânte ceva triluri de suflet. Cicã unii vânãtori cu dare de mânã au plãtit dedicatii la fanfarã, la festivalul celor vânãtori, însã romanii de la Valea Mare s-au urcat în microbuz si au sters-o acasã, cu vreo 10.000 de bastoane noi (pentru cunoscãtori!). Legenda spune cã si acum vreo doi plâng pe la Paiu dupã bani. Sfatul psihologului: cumpãrati-vã cãsti, sã-l ascultati pe Minune, pânã vin romanii de la Valea Mare înapoi în pãdure…

Si una legatã de romani, dar de pe la sudul judetului. Cicã primãreasa (pohales, e nevasta lui dom’primarele!) dintr-un mare oras tigãnesc, dã pe caiet tot ce le doreste inimioara tãganilor de acolo, cu conditii clare: “Îl votati pe bãrbat-meu, sã moarã mama dacã faceti altfel!”. Acu’, cicã de la atâta dat pe caiet a înflorit si o piscinã în spatele casei, pentru cã bãrbatu premãresei este mare smecher privatizat, cu magazine si tot tacâmul. Mai greu e cu PNL-ul ãsta, cicã nu-l vrea deloc pe dom’primarele.

Buzatu, bilã albã pentru statuia lui Cantemir

Nu prea suntem noi prietenosi cu tãtuca judetului, dar de data aceasta îi dãm lui Buzatu o bilã albã. L-a adus în oras pe marele sculptor Vlad Ciobanu care a dãruit vasluienilor superba statuie a lui Dimitrie Cantemir cu tot cu soclu, un domnitor moldovean, originar din Vaslui, care a stat la curtea tarului Petru cel Mare. Si mai emotionant este cã marele artist se trage tot din pãrtile noastre, de la Pungesti.