|

Liber sugetator

Vi-l mai amintiti pe bãiatu’ care cautã de tevi conducerea Aquavas? Mariusicã, asa cum îl alintã pesedistii, ar vrea prefect (ne scuzati, domnu’ Edi!). Zice-se cã nu mai renteazã sã umbli prin bãltoace, când ai tras atât de tare la partid si ai încasat scatoalce de la pesedisti din toate directiile. Plus cã Mariusicã a fost soldat credincios la Nelu, a venit si si-a înregistrat colegii la toate sedintele de cejeu, s-a luat de gât cu primarul Vasile, ce mai, erou national. Dom’le, dacã ajunge si Mariusicã prefect (scuze, din nou, nenea Edi!) atunci putem sã asteptãm linistiti si omuletii verzi din spatiu. Pentru cã orice e posibil în lumea asta!

E atât de liniste în campania asta electoralã, încât îl auzim pe Nelutu cum rupe telefoanele, pentru a împãrti posturile de directori. Da, da, dacã vine Sicã Mandolinã la palat… V-ati prins? Nu tu gãleti, nu tu bericã si mici pe la crâsme, cu bãtãile aferente, nu tu plângeri pe la BEJ, cã “Uite cum mi-a spart geamul!” sau “Uite cum mi-a smuls afisul!”. E atât de linistitã campania asta, încât ne întrebãm dacã mai trebuie sã mergem la vot. Pe la cejeu, Hopa Miticã,cicã se întreabã dacã mai este nevoie de alegeri locale, cã tot are de gând sã stea în palat cam 100 de ani. Las’cã vine un venerabil specialist în dat limbi si-i mai scrie o odã, ceva, o mizerie micutã, o mãslinã, o atentie.

Cum ordinul pe unitate de la Sicã Madolinã pentru teritoriu e curãtarea deconcentratelor de pesedisti, multi stau cu morcovul si-si tot cautã prieteni prin tabãra liberalã. Primul dintre ei este Mitiu de la DSVSA care a descoperit cã are un prieten, care e amic, cu amicul lui Sicã si trage nãdejde cã va rãmâne director. Noi îi spunem mai degrabã sã se roage ca Guvernul acestuia sã nu primeascã votul de investiturã, dacã mai vrea sã o o mai vadã o turã, pe sefa de la Personal, probând haine în secretariatul DSVSA-ului.

Dan Material e în depresie! Liberalii s-au lepãdat definitiv de el

Vi-l mai amintiti pe acest personaj, care acum patru ani popula fauna politicii noastre? Ei bine Dan Material avea mari asteptãri de la liberali când acestia vor reveni la putere si cum a scãpat si de dosarul de la DNA, care i-a curmat brusc cariera politicã, chiar se astepta sã-l invite în partid cu fanfarã. Ei, ca sã vezi comedie! Nu cã nu l-a invitat nimeni la ciolan, dar nu-l bagã nimeni în seamã. Nici la telefon nu i se rãspunde.