|

Liber sugetator

Politistii de la frontierã s-au fãcut de râs, dupã ce la reconstituire un cãrãus încãtusat din Moldova, care a trecut fraudulos un grup de emigranti, a reusit sã scape. De sub nasul procurorilor a sãrit în Prut si dispãrut a fost. Politistii nu s-au sinchisit sã sarã în apã dupã el. Nu vroiau sã-si strice frezele cu gel. Suntem curiosi dacã se vor lãsa cu sanctiuni si cum o fi reusit moldoveanul sã înoate cu mâinile legate la spate.

Tare se mai bucurã unii primãrei de tarã, atunci când merg la cejeu. Se întâlnesc cu dom’ sãf Miticã, care îi bate pe spate, cu bucurie. Sãfu’ de la cejeu le promite câte în lunã si în stele, iar oamenii se întorc în satele lor cu desãgile goale, dar bucurosi. Mai apoi, primãreii nostri nu primesc niciun ajutor de la Miticã, încât a apãrut si un banc, în aceste zile. Zice-se în banc: “Ai fost la sefu’ Miticã? Te-a dat cu var si ti-a spus cã: “Se rezolvã, beibi?”. Nu-i problemã. Nu primesti nimic”. Aista banc, nu glumã. Naspa e cã unii primãrei i-au transmis lui Miticã despre ce vor face la locale: “Beibi, stai linistit, nu o sã te votãm”. Na, cã am spus-o!

Ghicitoare: cine are masinã scumpã si o sterge cu batista în centrul Vasluiului, asa, sã moarã lumea de ciudã, cã nu au si ei limuzine din astea? Nu dãm nume, dar cicã proprietarul limuzinei a lucrat ca sef la o institutie care îi controla pe primari, de-i dãdea lui Vivi diplome de merit, desi profesorasul de fizicã era bun la orice, numai la conducerea orasului, nu. Dacã v-ati prins, stiti cât costã limuzina personajului pensionar, care a iesit la sters masina cu batista în centru? Cam douãzeci de mii de euroi, la second hand. Deh, omul are bani, acum a devenit un mare investitor, nu? Stiti noua vorbã: “Nu fã ce spune popa, cumpãrã ce a cumpãrat si popa”. Bine cã e superbã treaba!

Si, pentru final, una nostimã. Cicã dom’premar Vasile a dat un test la un vicepremar din dotare. Dom’Vasile a mers prin târg si a vãzut un strat de buruieni cã nu aratã bine. Asa cã a pus o bucatã de polistiren, s-a întors la premãrie si a strigat: “Dom’vice, ia mergi matale prin târg si vezi ce mai e rãu pe acolo, pe strada x!”. Vicele (sã spunem cã ar fi Dãnutz, nume conspirativ, dar absolut real!) a mers de douã ori si s-a întors bolovan, nu a vãzut ditamai polistirenul. Noroc de un coleg mai în vârstã, altfel si acum aveam materialul alb pe stradã. Vã dati seama cã acest Dãnutz ia cam 15 mii de lei pe lunã, ca sã joace X si 0?

Nelu Tãtaru imun la coronavirusi

Spre disperarea multora din judet, testul molecular de coronavirus al lui Nelu Tãtaru a iesit negativ. Vasluianul nostru ajuns în Guvern se dovedeste a avea o constitutie puternicã. Testarea tuturor liberalilor a fost fãcutã dupã ce senatorul PNL Chitac a iesit pozitiv si a intrat în contact cu toti membrii Biroului politic din partid.