|

Liberalii, atac la directorii PSD ai lui Buzatu: „Îi dãm jos din functii, când ajungem la guvernare!”

RÃZBOI POLITIC… Dacã se schimbã guvernarea PSD si vin liberalii la putere, multi directori de deconcentrate sau sefi de servicii din judetul Vaslui, care au lucrat la comanda lui Dumitru Buzatu, vor pleca acasã. Este promisiunea fãcutã de presedintele PNL, Ludovic Orban, care sustine cã va urma o epurare rapidã si eficientã în administratie, cu totul diferitã fatã de atitudinea lui Buzatu din ultimii cinci-sase ani. De la ruperea USL-ului în judetul Vaslui, directorii pe care liberalii si-i asumau în vremea USL nu au mai plecat din functie. Dimpotrivã. Pe multi directori liberali, Buzatu i-a ajutat sã devinã functionari publici, directori cu examene promovate la Bucuresti, în timp ce tinerii pesedisti cu carte nu au putut promova în nicio functie. De ce? Pentru cã pe Buzatu îl intereseazã ca acei directori care simt cã vor fi schimbati sã facã sluj în fata lui, sã percuteze la orice solicitare a liderului PSD, stiind cã doar asa îsi vor pãstra scaunele. Nici când ALDE a plecat din coalitia de guvernare, Buzatu nu a miscat un deget sã-i schimbe pe cei cinci-sase directori de deconcentrate de-ai lui Tãriceanu si sã dea posturile la tinerii PSD cu multã carte, dornici de afirmare. Singurul tânãr promovat la Bucuresti a fost fiul sãu, Tudor Buzatu, dar si acesta îsi va pierde scaunul de secretar de stat, dacã se schimbã guvernarea.

Este de asteptat ca, odatã cu schimbarea guvernãrii, mâna de directori pesedisti sã plece acasã. Dar, întrebarea este: cât vor mai suporta membrii PSD sã fie la mâna lui Buzatu, bãtaia de joc a acestuia, câtã vreme liderul de partid nu a promovat niciun tânãr în vreo functie de conducere, în afarã de fiul sãu, Tudor Buzatu? Nimeni nu stie, cert este cã administratia de la Vaslui este la mâna lui Buzatu, care decide cine vine si cine pleacã de pe un post de director. Iar, de prin 2012 încoace, nu a mai plecat nimeni din functie, chiar dacã aproape jumãtate din directori sunt de la PNL, ALDE sau alte partide. Lucrurile se vor schimba si Buzatu va primi o palmã de la liberali, imediat ce se schimbã guvernarea pesedistã. PNL îsi va asuma o evaluare în administratia publicã imediat ce va veni la Guvernare si „cu sigurantã, vor pleca oameni”, spune liderul liberal, Ludovic Orban. Potrivit acestuia, aparatul administrativ a devenit supradimensionat din cauza faptului cã angajãrile nu au fost fãcute pe competente, ci pe „carnet de partid”. De asemenea, PNL vrea o structurã redusã a Guvernului care ar urma sã aibã 15 ministere. „Cu sigurantã, vor fi si niste reduceri de personal. Anumite entitãti nu are rost sã le mentii ca entitãti administrative, pentru cã poti sã concentrezi activitatea. Probabil vor trebui sã plece. Sunt destui care ar trebui sã plece, pentru cã multi dintre ei au intrat pe usa din dos în institutiile publice, bãgati numai pe pilãraie si carnet de partid. Multi dintre ei nu corespund din punct de vedere al pregãtirii profesionale, a abilitãtilor necesare si, mai ales, a atitudinii într-o institutie publicã. Slavã Domnului, avem de pe bãncile facultãtii suficienti absolventi ai facultãtilor de administratie publicã care urmãresc o carierã în corpul functionarilor publici. Cu sigurantã, vor pleca oameni”, a spus Orban. Cu ceva timp în urmã, acelasi Orban spunea cã liberalii trebuie le facã opozitie social-democratilor, „dând cu parul” în alesii locali ai PSD, iar cine nu are puterea sã o facã trebuie sã abandoneze si sã lase locul altcuiva. „Vreau sã vãd fiecare lider judetean cum dã cu parul în presedintele Consiliului Judetean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toti sefii de deconcentrate. Cine nu are puterea, sã abandoneze de acum, sã-l lase pe altul mai puternic si mai curajos. Nu-mi doresc sã iau nicio mãsurã de sanctionare a nimãnui, dar nici nu pot sã accept ca unii sã demitã pe nepusã masã primari de municipii aflati în functie. Ce alt serviciu mai mare poti sã-i faci PSD într-un municipiu decât sã-l demiti din functia de presedinte al organizatiei municipale pe primarul PNL? Sã terminãm cu astfel de prostii si cu astfel de decizii care sunt luate fãrã nicio noimã. Dialog, comunicare, solidaritate sunt fundamentale. Nu o luati ca un avertisment, dar voi lua mãsurile care se impun pentru a avea garantia cã PNL va cîstiga alegerile”, spunea Orban, la o sedintã de partid.

Cum va suporta primarul Husiului ideea cã va fi înfruntat în campania de la locale de un director liberal, tinut de Buzatu în functie?

Isabel Bogdan a fost prefect înaintea lui Eduard Popica. A fost numit ca director al Casei Judetene de Pensii, în vremea USL, fiind asumat de liberali. De atunci si pânã acum, Isabel a rãmas pe functie, iar Buzatu nu l-a deranjat nici mãcar cu o vorbã. Acum, se aude cã, în lupta pentru primãria Husi, Isabel Bogdan va intra în competitie pentru functia de primar din partea PNL. Cum vine asta: Buzatu tine în functie oamenii PNL, pentru a-i scoate la luptã împotriva membrilor PSD? Interesantã variantã, care iritã pe multã lume din organizatia condusã de Miticã Buzatu, oameni care nu au curajul sã-l înfrunte pe El Lidero Maximo. Ideea este cã liderul judetean liberal, Nelu Tãtaru, se plânge de lipsã de combativitate din partea Opozitiei, când vine vorba de Buzatu. „Eu nu am vãzut ca liderii altor organizatii de opozitie din judet sã facã opozitie în mod deschis la dl. Buzatu. Sã nu amintesti un singur lucru despre ce face Dumitru Buzatu în judet, asta nu se cheamã Opozitie. Lumea va iesi la vot si va fi alãturi de dreapta, doar dacã vor simti cã politicienii de pe acest esicher politic îsi doresc sã facã opozitie la PSD, partidul care conduce România. Altfel, vom îngrosa rândurile nehotãrîtilor si în judetul Vaslui. Câtã vreme alegãtorii nu vor simti cã Opozitia din judetul Vaslui nu face o realã opozitie, ci doar ceva de fatadã, nu ne vor da voturile, nu vor fi alãturi de noi”, spune, transant, liderul PNL Vaslui.