|

Liberalii vasluieni, mobilizare generalã pentru Autostrada Unirii!

LISTE DE SEMNÃTURI… La finele sãptãmânii trecute, membrii organizatiei municipale PNL Vaslui, în frunte cu presedintele Tudor Polak, s-au aflat în mijlocul vasluienilor, pentru a discuta despre sustinerea unui proiect vital pentru Moldova, cel legat de constructia viitoarei autostrãzi. Liberalii au stat de vorbã cu sute de cetãteni, le-au cerut sprijinul în vederea sensibilizãrii Guvernului, pentru finantarea acestui proiect extrem de important si pentru judetul Vaslui. „Demararea constructiei autostrãzii Ungheni – Iasi – Târgu Mures trebuie sã devinã urgent o prioritate zero a Ministerului Transporturilor. Zona Moldovei se aflã într-un stadiu grav de subdezvoltare cu un salariu mediu de 17% fatã de media europeanã si cu un PIB/locuitor de 29% fatã de nivelul mediu din Uniunea Europeanã. Parlamentarii Partidului National Liberal din zona Moldovei initiazã aceastã petitie publicã pentru a demonstra cã Autostrada Unirii trebuie sã fie un proiect prioritar pentru Moldova si pentru întreaga tarã.

Guvernarea PSD – ALDE refuzã sã construiascã Autostrada Unirii cu bani europeni si nu doreste dezvoltarea regiunii Moldovei. Guvernarea PSD – ALDE vrea ca oamenii sã trãiascã în sãrãcie si sã depindã de ajutoarele de la stat ca sã le ia voturile. Sabotarea constructiei autostrãzii care leagã Moldova si Basarabia de vestul României si de Europa condamnã o mare parte a tãrii la subdezvoltare si sãrãcie. Lipsa unei conexiuni între Estul si Vestul tãrii îi determinã pe investitori sã evite judetele Moldovei. Nerealizarea autostrãzii care leagã Estul cu Vestul României este o trãdare a intereselor nationale. Solutia falsã aleasã de guvernarea PSD – ALDE pentru constructia autostrãzii Iasi – Tg. Mures în parteneriat public privat amânã realizarea acestui proiect la “calendele grecesti”, au sustinut liberalii vasluieni, în discutiile cu cetãtenii capitalei de judet. Constructia Autostrãzii Unirii în parteneriat public-privat înseamnã introducerea unei taxe de folosire a autostrãzii care va descuraja atragerea investitiilor în zona Moldovei, a spus Tudor Polak, presedintele PNL municipal. „Solutia PSD – ALDE este gresitã pentru cã existã bani europeni gratis pentru constructia autostrãzii Iasi – Tg. Mures. Autostrada Tg. Mures – Iasi este în reteaua europeanã de autostrãzi aprobate si finantate de Comisia Europeanã, cu o lungime totalã de 318,8 km si o valoare totalã de 4 miliarde de euro. Guvernul României nu trebuie sã caute solutii fantastice pentru Autostrada Unirii prin formule obscure de tip parteneriat public – privat ci trebuie doar sã trimitã o cerere de finantare la Comisia Europeanã. Semneazã petitia Partidului National Liberal pentru a cere guvernului României sã trimitã în regim de urgentã la Comisia Europeanã cererea de finantare din bani europeni pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru constructia autostrãzii Ungheni – Iasi – Tg. Mures„, este mesajul transmis de PNL Vaslui, care a strâns sute de semnãturi în favoarea viitoarei autostrãzi A8.

Si la Suceava este mare fierbere pentru aceastã autostradã

Presedintele Organizatiei Judetene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, a fãcut apel la liderii tuturor formatiunilor politice reprezentate pe plan local, sã sustinã în comun proiectul de construire a autostrãzii Ungheni-Târgu Mures, asa- numita „Autostradã a Unirii”, care sã lege Moldova de Ardeal. „Sã fim solidari, sã fim mai apropiati între noi decât de conducerile partidelor noastre pentru acest proiect”, declarã Flutur. Acesta a spus cã initiativa sa este „un demers al unui om cu capul pe umeri”, care lanseazã „un strigãt disperat” deoarece de constructia acestei autostrãzi depind sansele de recuperare a decalajelor dintre judetele Moldovei si cele din Ardeal si dezvoltarea zonei. „Nimic nu este mai urgent decât asigurarea legãturii dintre Moldova si Ardeal, a judetului Suceava cu lumea civilizatã. Orice program de dezvoltare, orice program local nu poate fi pus în practicã din lipsa infrastructurii”, a mai spus acesta.