|

Liberalii vasluieni sunt porniti pe Buzatu: “De 30 de ani conduce judetul acesta si iatã unde am ajuns!”

NEMULTUMIRI… Scandalul de la sedinta extraordinarã a Consiliului Judetean, din ziua de luni, atunci când s-au anuntat sumele alocate primãriilor, este din ce în ce mai mare. Multi primari sunt nemultumiti de sumele primite prin formulã de la CJ si spun cã, scãzând asistenta socialã si plãtile salariale, nu le mai rãmân bani de investitii. “Este un buget propagandistic, nu sunt bani de investitii”, a declarat consilierul judetean PNL, Gheorghe Veziteu. Presedintele organizatiei judetene PNL, dr. Nelu Tãtaru, este si mai dur si ironic la adresa liderului PSD de la Vaslui: “Asta înseamnã 30 de ani de guvernare PSD la Vaslui, iatã care sunt necesitãtile primãriilor si cu ce puteti rãspunde în acest an, domnule Buzatu”, sustine Tãtaru.

“Modul în care s-au împãrtit banii la judet aratã încã o datã cã, putin sau mult, presedintele Consiliului Judetean îsi pãstreazã acea bucãticã, cu care în timp va regla niste conturi sau deconturi, având în vedere cã în acest an avem alegeri europarlamentare si prezidentiale. Sã vorbim despre acea viatã grea pe care o prezintã presedintele CJ. Acei 7,5% pe care Consiliul Judetean îi are la dispozitie reprezintã doar 1,76% din cei 785 milioane lei pe care îi cer primarii din judetul Vaslui. Pãi, domnule Miticã Buzatu, dacã doar 1,76% reprezintã acei bani pe care dvs îi strângeti la pusculitã, pe care sã-i dati dupã 30 iunie!, sã vedeti care dintre primari au ascultat de dvs sau nu, este tocmai rãspunsul pe care ar trebui sã-l recunoasteti: asta înseamnã 30 de ani de guvernare PSD la Vaslui, care sunt necesitãtile primãriilor si cu ce puteti rãspunde în acest an. De 30 de ani vã tot lãudati, dle Buzatu, cã aduceti mult mai multe fonduri decât celelalte organizatii PSD de la nivel national. Însã, uitati-vã cã tot ce puteti împãrti primarilor din judetul Vaslui este 1,76% din nevoile lor. Colegii mei din Consiliul Judetean au adus în atentie niste amendamente, cu care nici consilierii de la PSD si nici cei care îi conduc nu au fost de acord”, a anuntat presedintele PNL Vaslui.

Consilierii liberali sunt foarte nemultumiti

“Semnalez un prim aspect: lipsa totalã de transparentã si deficientele de comunicare în privinta materialelor de sedintã. S-a reusit performanta ca marea majoritate a primarilor sã nu înteleagã în ce mod s-a fãcut alocarea în Consiliul Judetean. Trebuia transparentã, sã se fi publicatã formula de alocare pentru primãrii. Dar, conducerea CJ Vaslui nu doreste lucrul acesta. Noi, consilierii PNL, aducem critici întregului aparat al Consiliului Judetean, pentru lipsa de transparentã. Primarii din toate partidele sunt nemultumiti fatã de aceastã alocare, spun cã sumele sunt aparent mai mari, pentru cã nu au nimic pentru dezvoltare, ci doar bani pentru asistentã socialã. Ati vãzut cazul primarului de la Munteni de Jos, cum a explodat primarul de acolo, pentru cã nu are bani de investitii. Cazul Bârladului este si mai elocvent. Municipiul a primit 25 de milioane de lei, din care aproape 20 de milioane de lei pentru asistentã socialã si 5 milioane de lei pentru pierderile din 2018. Anul trecut, Bârladul a pierdut o multime de bani, prin diminuarea impozitului pe venit, acum i se restituie banii, spunând cã sunt noi sume. Inutil sã mai amintim cã municipiul Bârlad are nevoie de cofinantãri de 20 de milioane de lei, la ora aceasta, pentru proiectele în derulare. Mai mult, municipiul Bârlad va fi afectat si de ordonanta 114. Concluzia noastrã? PSD a fãcut o redistribuire a asistentei sociale cãtre primãrii”, sustine consilierul judetean liberal Veziteu. Liberalii acuzã faptul cã sefii CJ Vaslui au pus deoparte, într-o pusculitã de partid, peste 29 de milioane de lei (desi la Consiliul Judetean se vorbeste despre doar 13 milioane!), bani care vor fi folositi pentru a recompensa unii primari pentru rezultatele de la alegerile europarlamentare.