|

Liberalii vasluieni vã trimit în America!

Concurs inediat al organizatiei municipale PNL Vaslui, în pragul aniversãrii celor 136 de ani de la înfiintarea Partidului National Liberal. Pânã pe 24 mai, cei mai talentati elevi din judet sunt asteptati la un concurs de eseuri sub tema “România mea”, cu un premiu cu adevãrat neobisnuit. Cel mai talentat elev vasluian va merge, pentru 14 zile, în SUA, acolo unde va cunoaste modul de viatã american si va face cunostintã cu gazetari români din America. Simona Polak, presedintele organizatiei municipale PNL, a spus cã eseul va trebui sã aibã maxim trei pagini si se poate depune atât în format electronic, pe mail, cât si pe hârtie. “Am gândit o actiune aparte, prin care sã marcãm cei 136 de ani de la înfiintarea PNL”, a spus Simona Polak, ca o prefatã a celui mai important concurs.

Organizatia Municipalã a PNL – Vaslui va organiza in data de 24 mai 2011 concursul de eseuri” Romania mea” concurs menit sa incurajeze tinerii care doresc sa se afirme in domeniul jurnalismului si comunicarii.

Proiectul se adreseazã elevilor din judetul Vaslui cu vârste cuprinse între 16 si 19 ani, urmând ca lucrãrile sã fie prezentate in format electronic unei comisii de jurizare formatã din scriitori si jurnalisti români stabiliti în SUA si Australia. Comisia, din care fac parte George Roca- ziarist,redactor sef la revista „Spirit Romanesc” din Sydney,Sorin Olariu-ziarist,poetsi publicist ziarul Curentul International, Detroit,SUALucian Oprea – Scriitor, jurnalist, fondator al ziarului Gindacul de Colorado,Denver,Colorado ,Theodor Damian-poet,editor,ziarul Lumina lina-New York,SUA si Viorel Chirila -manager editor la ziarul Miorita, Sacramento,SUA,va fi prezidatã de Lia Lungu renumit interpret de folclor , jurnalist la ziarul Ziua USA din New York si corespondent al ziarului Meridianul Românesc din SUA, Organizatia municipalã a PNL Vaslui va acorda 10 premii cu sprijinul Asociatiei ‘’Tineri Liberi Europeni 2012’’ si prin bunãvointa editurii CD PRES SRL si a SC Playcom Entertaniment SRL. Lucrãrile care vor obtine locurile I, II si III vor fi publicate în ziare românesti din SUA iar pe linga cele 10 premii va exista un premiu special al jurnalistilor romani din diaspora.Lucrarile vor fi depuse pana pe data de 15.mai.2011 la sediile PNL din orasele Vaslui

(luni-vineri intre orele 17-19),Birlad,Husi,Negresti si Murgeni si pe adresa de e-mail pnlvaslui@iqnet-vs.ro)

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 24 mai 2011 – marcând cu aceasta ocazie 136 ani de la înfiintarea PNL.