|

Liderul PSD Vaslui, îngrijorat de amatorismul celor care au dãrâmat Guvernul: „Este imposibil sã facã un nou Guvern!”

CEATÃ TOTALÃ… Situatie din ce în ce mai tensionatã, la Bucuresti, în jurul formãrii unui nou Guvern liberal. Biroul Politic National al PNL, din care face parte si presedintele liberal de la Vaslui, dr. Nelu Tãtaru, se va reuni astãzi, de la ora 13,00, pentru a valida lista cu ministrii Cabinetului Orban si programul de guvernare. Tot astãzi, premierul desemnat, Ludovic Orban, va depune aceste documente la Parlament. Potrivit unor surse liberale, înainte de sedinta conducerii partidului, Ludovic Orban va avea o întâlnire cu presedintele Klaus Iohannis. Dar lucrurile sunt incerte, din punct de vedere al voturilor necesare validãrii noului Guvern. Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, considerã cã fortele politice care au determinat cãderea Guvernului nu sunt capabile sã avanseze un program serios, în jurul cãruia sã strângã o majoritate, pentru a putea guverna restul de timp rãmas pânã la alegerile parlamentare de anul viitor.

Liderul PSD de la Vaslui sustine cã stie motivele pentru care fiecare formatiune politicã încearcã sã evite participarea la guvernare, spunând cã, pe de o parte, partidele nu pot sã guverneze cu programul PSD, situatie în care nu s-ar mai justifica schimbarea Executivului condus de Viorica Dãncilã, iar pe de altã parte, acestea se gândesc cã într-un timp atât de scurt nu vor putea dezvolta o guvernare eficientã, lucru care le-ar afecta scorul la urmãtoarele alegeri. „Avem o situatie de crizã, în care este aproape imposibil sã formezi Guvernul. Pe de altã parte, existã un anumit talibanism al celor care au contribuit la cãderea Guvernului, care nu vor sã abandoneze pozitiile pe care s-au situat imediat dupã cãderea Guvernului. Adicã domnul Ponta nu doreste sã dea sprijin majoritãtii formate de Ludovic Orban care a fost desemnat premier si tot asa mai departe. Talibanismul acesta este si în rândul PNL, care s-ar vrea formatiunea în jurul cãreia sã se coalizeze aceste forte politice si care nu întelege cã, dacã nu ai o majoritate, nu poti sã sustii pânã în pânzele albe acele conditionãri care împiedicã formarea majoritãtii”, a declarat Dumitru Buzatu. Presedintele PSD Vaslui a mai spus cã mentinerea actualului Guvern pe o pozitie foarte slabã va avea repercusiuni asupra vietii economice si sociale, afirmând cã PSD trebuie sã accepte intrarea în opozitie. „În cazul în care suntem în opozitie, nu trebuie sã fim mai catolici decât Papa, trebuie sã acceptãm cã cei care pot constitui majoritãti trebuie sã guverneze, indiferent de culoarea politicã, pentru cã un stat are în permanentã nevoie sã fie guvernat, nu pot exista pauze în ceea ce priveste guvernarea, dar din punctul acesta de vedere, se pare cã nu se reuseste gãsirea unui numitor comun pentru formarea unui Guvern”, a mentionat Buzatu.

Bomba serii: Ponta nu sustine cabinetul Orban!

Parlamentarii Pro România nu vor vota Guvernul care va fi propus de premierul desemnat Ludovic Orban, a anuntat liderul formatiunii, Victor Ponta, la finalul negocierilor cu presedintele PNL. Asta înseamnã cã Guvernul Dãncilã va rãmâne pe functie pânã la alegerile prezidentiale, chiar si mai multe luni dupã asta. „Vom sustine un guvern doar atunci când vom fi convinsi cã proiectele de competentã, de profesionalism pentru electoratul nostru de centru-stânga sunt reprezentate. Sunt la al patrulea mandat, nu am votat decât guvernul despre care am avut toate datele cã poate sã reuseascã. Stiti cã nu am sustinut nici Guvernul Ciolos. Nu vom vota acest Guvern al domnului Orban, PNL si probabil cã si de data asta vom avea dreptate”, a declarat fostul premier. Victor Ponta a declarat din nou cã îsi doreste alegeri anticipate. „Vom sustine, noi, cei de la Pro România, alegeri anticipate pentru Parlament. Din punctul nostru de vedere se pot realiza si au si sens pentru binele tuturor, sã le facem odatã cu cele locale”, a subliniat Victor Ponta.