|

Liderul unuia dintre cele mai temute clanuri, arestat la Iași! Totul a pornit de la perchezițiile efectuate de DIICOT la Constanța!

În urma perchezițiilor efectuate de procurorii DIICOT, liderul temutului clan Băncuță a fost adus încătușat la Iași. Cocoș Băncuță a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta este cercetat pentru proxenetism în formă continuată.

Liderul unuia dintre cele mai cunoscute si temute clanuri din România a ajuns după gratii la Iași. Cocoș Băncuță, șeful clanului Băncuță, este cercetat pentru proxenetism în formă continuată.

„Instanța admite propunerea formulată de DIICOT Iași și, în consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatului Băncuță Cocoș, cercetat pentru comiterea infracțiunii de proxenetism în formă continuată, pentru o perioadă de 30 de zile”, au precizat la finele săptămânii trecute judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Decizia a fost deja contestată de către Cocoș Băncuță, urmând ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare.

De unde a pornit totul

În urmă cu câteva zile, anchetatorii ieșeni au salvat, alături de cei britanici, peste 60 de tinere exploatate sexual pe teritoriul Marii Britanii. Procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițerii de Poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași, au efectuat patru percheziții domiciliare în județele Constanța și Bacău. Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată și spălare de bani. Totodată, Poliția Metropolitană din Londra a efectuat 16 percheziții la imobilele utilizate de către membrii grupului infracțional, imobile situate în Capitala Regatului Unit al Marii Britanii. …https://www.bzi.ro/liderul-unuia-dintre-cele-mai-temute-clanuri-arestat-la-iasi-totul-a-pornit-de-la-perchezitiile-efectuate-de-diicot-la-constanta-3816159