|

Guvernul Dăncilă a căzut! Moţiunea de cenzură a trecut cu 5 voturi peste limită. Trei aleşi PSD au fost de partea Opoziţiei

Azi e programat votul moţiunii de cenzură a Opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă. Cu câteva ore înainte de vot, PNL numără 239 de voturi, cu şase peste limita necesară, susţin surse politice pentru Adevarul. În schimb, PSD spune că moţiunea va pica la o diferenţă de două voturi. Singura moţiune de cenzură care a mai trecut în actuala legislatură este cea iniţiată de PSD împotriva propriului Guvern – Grindeanu. Rămâi pe adevarul.ro

UPDATE Guvernul Dăncilă a căzut. Moţiunea de cenzură a trecut cu 5 voturi peste limită. Trei parlamentari PSD au votat în favoarea Opoziţiei.

UPDATE Votul s-a încheiat. Urmează numărătoarea. Au votat 244 de parlamentari.  UPDATE Parlamentarii PSD Mihăiţă Găină şi Sorin Bota, care au semnat moţiunea de cenzură, au şi votat-o în plen. Şi liderul TSD Gabi Pterea a votat moţiunea opoziţiei.  UPDATE Parlamentarii Opoziţiei votează la vedere.  UPDATE Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, a mers la trei deputaţi de la minorităţi şi negociază intens

UPDATE Ora 12.40. A început votul moţiunii de cenzură. Ludovic Orban, pe holurile Parlamentului: „100% trece“.

UPDATE Viorica Dăncilă, către Ponta: Nu o să trădez niciodată acest partid. Voi avea puterea să fiu mai bărbat ca dumneavoastră şi o să rămân în picioare. N-o să-mi dau demisia pe Facebook. Sunt convinsă că o să-i trădaţi şi pe cei din Pro România cum ne-aţi trădat pe noi toţi. (Dăncilă l-a numit misogin pe Ponta, iar liderul ProRomânia a strigat în gura mare dacă ştie ce înseamnă misogin. Dăncilă i-a răspuns cu noduri: „Da, ştiu!“).  Ponta: Nu există un om atât de deştept încât să-l convingă pe un prost că e prost.

UPDATE Marcel Ciolacu, PSD: Numai PSD poate să dărâme, din nu, Guvernul PSD. De ce nu aţi vorbit de domnul Orban? Nu poate fi premier?

UPDATE Robert Sighiartău, PNL: Avem în faţă noastră un guvern ilegitim şi imoral. Guvernează numai pentru sinecurişti. De dimineaţă, domnul Greblă, secretarul general al Guvernului, şi-a angajat fiul la o instituţie de stat. Acesta este PSD-ul.

UPDATE Daniel Suciu, PSD: Domnule Barna, bine că v-aţi trezit să veniţi la Parlament, pentru că până acum aţi lipsit la jumătate din şedinţe. De mine, vreau să-i văd pe domnul Rareş Bogdan şi domnul Korodi discutând despre minorităţi. Pe domnul Tăriceanu cu domna Turcan. Pe Băsescu şi Ponta discutând despre Justiţie şi despre numiri la Parchete aşa cum au mai discutat. Pe domnii Florin Roman şi Iulian Bulai discutând despre PNDL.

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu: Dragă Viorica, dacă m-aş fi apucat eu să dau din cază, aş fi avut argumente mult mai tari decât cei de la PNL şi USR. Doamna încă premier ne spunea la un an şi jumătate de la preluarea mandatului că a fost timorată. Toate jocurile pe care le-aţi făcut de racolare a unor membri ALDE, ăsta e stilul dvs? E un stil de lumea a treia. Dragă Viorica, poţi clipi de două ori şi noi te eliberăm. Există viaţă şi după ce nu mai eşti premier.

UPDATE Kelemen Hunor, UDMR: Acest guvern nu mai are resurse profesionale şi politice. Nu mai are combustibil pentru a continua guvernarea. Nu e ceva personal, însă acest guvern s-a epuizat. Doi ani am încercat să încărcăm bateriile acestui Guvern.

UPDATE Dan Barna, USR: Azi, mi-am început ziua cu emoţii ca la BAC. Parlamentul dă BAC-ul. Conduceţi cel mai incompetent guvern pe care l-am avut după Revoluţie. Trebuie să facem alegeri anticipate. Alianţa USR-PLUS este pregătită să-şi aume guvernarea imediat după alegerile anticipate.

UPDATE Victor Ponta, ProRomânia: Doamna Dăncilă e supărată că ieri m-au sunat toţi consilierii domniei sale să ne vedem. Dacă te refuză un bărbat, nu e nrmal să o spuneţi la microfon. Damna Dăncilă vorbeşte despre ceva ce nu ştie – e ceva tautologic, spun tautologic ca să vă dau de lucru, să căutaţi pe google. Din câte ştiu, salariul domniei sale de europarlamentar nu i l-a tăiat nimeni. În acest moment, nu mai avem Guvern. Vreţi să mai staţi o lună la guvernare ca să pierdeţi următoarele 10 rânduri de alegeri. Singurul om în care am încredere e Ionel Arene. Ăsta când spune că ia, ia! Aşa spune Parchetul. Chiar sunt un om rău că am pus-o pe listă la europarlamentare în 2014. Dar domnul Dragnea a fost şi mai rău că a pus-o ministru. Deci să nu ajungeţi datori la domană Dăncilă. Doamna Dăncilă e neconflictuală: n-a vrut să se certe cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, dar nu l-a primit la Washington.

Citeste mai mult: adev.ro/pz599n