|

Liviu Dragnea, o nouă încercare de a ieşi din închisoare. Fostul lider PSD a ajuns în faţa judecătorilor de la Înalta Curte

Fostul lider PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde este judecat recursul în casaţie prin care el încearcă să obţină rejudecarea acestui dosar.

Liviu  Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac -  contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. În 10 decembrie, ICCJ i-a respins contestaţia în anulare, însă i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei.

”În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 441 din Codul de procedură penală, respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu”, se arăta ăîn decizia instanţei.
Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat atunci  că acesta se consideră în continuare un om nevinovat, iar ceea ce a susţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cadrul contestaţiei în anulare, este perfect legal şi admisibil….https://www.romaniatv.net/dragnea-o-noua-incercare-de-a-iesi-din-inchisoare-fostul-lider-psd-a-ajuns-in-fata-judecatorilor-de-la-inalta-curte_504664.html