spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
24-apr.-2024

LMK, campionul absolut al promovabilității la BAC, dar mediile de 10 migrează către Huși și Bârlad

- Advertisement -

REZULTATE… Elevii vasluieni au trecut, cu bune și cu rele, și peste testul maturității, Bacalaureatul. Cu doar doi elevi de aur, județul pare mai sărac, iar municipiul Vaslui, pentru prima dată, cedează locul I la mediile de 10 Hușului și Bârladului. Onoarea orașului este salvată de Liceul „Mihail Kogălniceanu”, campion absolut la promovabilitate. Niciun elev de la acest liceu nu a picat la Bacalaureat. Topul celor mai bune licee sunt: locul I – LMK, locul II – Colegiul „Gh. R. Codreanu” Bârlad (procent de promovabilitate 96,86%), urmat de Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui (95,22%) – vezi tabelul cu clasamentul pe licee. Pe județ, procentul de promovabilitate al promoției 2020 este 79,2%, iar cel total al elevilor care au participat la BAC (promoția 2020+elevi din celelalte promoții) – 62,9%. Astfel, județul Vaslui se află în prima jumătate în topul județelor pe România, cel mai mare procent fiind înregistrat la Cluj – 83,69%, urmat de Brașov – 78,71% și Sibiu – 78,23%.

A fost jale la liceele tehnologice din județ și, bineînțeles, la cele șase licee din mediul rural, unde, cu excepția Liceului din Codăești, care stă în media județului cu 68%, restul au rezultate foarte slabe. De exemplu, la Fălciu au promovat doar doi elevi din 11, la Vetrișoaia – 2 din 10, la Puiești – 11 din 33, la Zorleni – 16 din 80 și la Vladia – 7 din 17. Dezastrul a continuat și la liceele tehnologice din orașe. De exemplu, la Liceul „Ion Mincu” au promovat Bac-ul 39 din 123, la „{tefan Procopiu” Vaslui – 144 din 306, la Liceul Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși – 71 din 181, la Liceul „Al. I. Cuza” Bârlad – 49 din 185, la Liceul „Petru Rareș” – 30 din 86 și la Negrești – 120 din 249. Chiar dacă unii profesori au considerat că subiectele la matematică au avut un nivel foarte ridicat, nu se explică, totuși, notele mici obținute de absolvenți.

La Liceul Pedagogic din Bârlad, dezastru. Seminarul Teologic din Huși, în schimb, excelează

Un rezultat dezastruos este și la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, acolo unde se pregătesc generațiile viitoare de învățători și educatori. Cu un procent de promovabilitate de 59,17%, acesta este sub media pe județ, arătând calitatea slabă a învățământului în această instituție. Din 169 de eelvi înscriși aici, doar 100 au promovat. La Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Huși, însă, lucrurile merg mult mai bine. Procentul de promovabilitate aici este de 78,38%, cu mult peste media județului. Din 37 de seminariștii, doar 8 au picat Bacalaureatul. Trebuie spus că elevii care intră în această instituție majoritatea au notele la Evaluarea Națională între 6 și 7, iar prin grija profesorilor, aceștia ating performanțe uluitoare.

Sportivii nu le au cu cartea, economiștii, da

La Liceul Sportiv, din 106 elevi, 49 au trecut BAC-ul. Nu e de mirare, având în vedere că sportiviilor nu le poți cere mai mult. procentul de promovabilitate este de 44,95% și sperăm ca măcar la rezultatele sportive să stea mai bine. La Colegiul Economic „Anghel Rugină”, procentul de promovabilitate este bun, ceea ce demonstrează că la economiști Vasluiul stă bine. Din 242 de elevi înscriși aici, 176 au promovat. La școala de bucătari de la „Ion Mincu”, însă, dezastrul e cât casa. Din 123 de elevi înscriși, 84 au picat examenul maturității. Procentul de promovabilitate este de 31,7%.

Avem și un liceu cu promovabilitatea este zero

Din statistici, la Vaslui avem și performanța unui liceu unde niciun elev nu a promovat BAC-ul. Este vorba de Liceul „Nicolae Iorga” din Bârlad, o instituție de învățământ privată. Misterul promovabilității zero a acestuia se explică prin faptul că unitatea de învățământ este închisă, iar trei elevi, care nu au susținut BAC-ul în anii trecuți sau nu l-au trecut, au dat anul acesta și nu au luat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.