|

LMK devine campion absolut la Bacalaureat. Încă două medii de 10 după contestații

ÎNDREPTARE… Profesorii de la Neamț, care au corectat tezele absolvenților din Vaslui  la Bacalaureat au fost prea exigenți. Dupa recorectarea lucrarilor, au mai apărut două medii de 10, în dreptul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) din Vaslui, iar rata de promovabilitate a crescut de la 70,77, la 71,80%. Astfel, LMK devine campion absolut. O cifră interesantă este cea a candidaților care vin din promoțiile anterioare și care acum au luat Bac-ul. Este vorba despre 142 de candidați promovați.

În urma celor 1109 contestații depuse la Bacalaureat, județul Vaslui a obținut două medii de 10. Acestea sunt de la Liceul Mihail Kogălniceanu, singura unitate de învățământ care are procent de 100% la promovabilitate. Primul elev avea inițial media 9.75 la proba Informatică MI C/C++, iar în urma contestației a obținut nota 10, media generala la Bacalureat transformându-se în media 10. Al doilea elev de la LMK obținuse inițial nota 9.95 la proba de Matematica MI și nota 9.85 la proba Informatică MI C/C++, astfel fiind al patrulea absolvent cu media generală 10.00.

Unul din elevii de 10 este chiar olimpic la Informatică, disciplină unde inițial fusese notat cu 9,75

Unul dintre cei doi elevi de aur este olimpicul Tudor Alexandru Brânză, care în 2018 a obținut mențiune la faza naționala a Olimpiadei de Informatică și era absurd ca la Bacalaureat, la proba unde excela să nu ia punctaj maxim. “Eram sigur că după contestații vom avea și medii de 10.00. Erau foarte multe medii de 9,95, iar olimpicii mei de la Informatică au luat 10.00 la Limba și literatura Română și nouă și ceva la Informatică. Era absurd. Acum s-a făcut dreptate și mă bucur pentru olimpicii mei. Mă bucur că aceștia au contribuit decisiv la punctajul total al liceului nostru, devenind campioni absoluți și la promovabilitate și la medii de 10.00. Le urez tuturor absolvenților din județ, succes pe mai departe, iar celor care se înscriu la facultate, baftă!” a declarat directorul liceului Mihail Kogălniceanu, Cătălin Ignat.

Iată datele oficiale furnizate de Inspectoratul Școlar Județean

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare este de 71,8% – după etapa de contestații.  “Rata de promovare (după contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care și-au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, în județul Vaslui, este de 71,8% raportat la sesiunea curentă. Din sesiunile anterioare, au promovat 142 de candidați, adică 32,49%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a crescut cu 1,24%. În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1957 de candidați, dintr-un total de 2965 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1789 candidați sunt din promoția curentă, iar 131 de candidați sunt din promoțiile anterioare. 140 candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat. Patru candidați au obținut media 10 la toate disciplinele – după contestații. De asemenea, numărul notelor de 10 pe discipline a crescut de la 266 la 283, deci s-au înregistrat 17 note de 10 în plus față de perioada de dinaintea contestațiilor.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați. Rezultatele după contestații au fost afișate astăzi, 5 iulie 2020, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.”, a declarat prof. Ana-Cristiana Botan, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat.