|

Locuitorii strãzilor din Deal 2 Bârlad vor avea gaz metan!

VESTE BUNÃ…Au început lucrãrile la proiectul privind extinderea retelei de gaz metan pentru bârlãdenii care locuiesc în Cartier Deal 2. Circa 600 de case vor fi racordate la reteaua de gaz metan. Oamenii asteaptã gazul încã din 2011, de când fostul primar Constantin Constantinescu a realizat reteaua doar pentru douã strãzi din noul Cartier Deal 2. Lucrarea este executatã de o firmã din Botosani, cu bani exclusiv din bugetul local. Locuitorii strãzilor unde se extinde reteaua de gaz metan sunt rugati sã demareze încã de pe acum demersurile de obtinere a avizelor de racordare la reteaua de gaz.

Ieri s-au început lucrãrile la extinderea retelei de gaz metan în Cartierul Deal 2, solicitare fãcutã de bârlãdenii care si-au fãcut case acolo, încã de acum 8-9 ani! Lucrarea este în valoare de 870 000 de lei, este finantatã de la bugetul local, având la bazã o Hotãrâre de Consiliu Local din noiembrie anul trecut. Firma care a câstigat licitatia pentru executarea lucrãrii este SC Instal Con SRL Botosani, iar termenul de finalizare al lucrãrii este 11.12.2020. Sunt peste opt kilometri de retea de gaz metan, o lucrare complexã care va aduce gaz metan pe urmãtoarele strãzi: Henry Coandã, Ciprian Porumbescu, Anghel Saligny, Victor Babes, Dosoftei, Arhimede, C.I.Parhon, Aleea Crângului si pe toate aleile de legãturã dintre aceste strãzi.

“De mai bine de 15 ani, o parte din Cartierul Deal II asteptã sã fie racordat la reteaua de gaze naturale. Au mai fost douã încercãri pânã acum, dar fãrã succes. Din fericire, de astãzi (ieri – n.r.) au început lucrãrile iar finalizarea proiectului ce este un cîstig pentru mai bine de 600 de familii. Sperãm ca pânã la finele anului 2020, asa cum este prevãzut în contract, lucrãrile sã meargã bine si sã nu întâmpinãm alte dificultãti”, a declarat primarul Dumitru Boros.