|

Londonezii din Zorleni: criminali în Europa, îngeri în sat

CRIMÃ FÃRÃ MOTIV

TERIBILISTI…Comunitatea din Zorleni este în stare de soc, dupã ce a aflat cã doi tineri, de aceeasi vârstã, 23 de ani,  din comuna lor, au omorât un alt român din comunã Vicovul de Sus, jud. Suceava. Despre criminali, localnicii spun cã nu au creat probleme nu erau agresivi si provin din familii bune. Victima, Florin Pitic, de 20 de ani, se întorcea, însotit de un prieten, dintr-un club românesc din capitalã Angliei. Tinerii au fost abordati de bãtãusi (Ciprian Victor Mandachi si Alin Ramon Mihai), care, fãrã sã stea prea mult de vorba, au sãrit sã îi loveascã. Unul dintre tineri a reusit sã fugã, însã Florin Pitic a fost prins si bãtut. Motivul indivizilor s-a dovedit a fi unul de-a dreptul absurd, acestia invocând faptul cã au vrut sã-l batã pe bãiatul de 20 ani, doar pentru cã acesta era consãtean cu un alt tânãr care îi supãrase în club. În urma unei lovituri primite în zona fetei, Florin s-a dezechilibrat si a cãzut cu capul de ciment, rãmânând inconstient. Când au vãzut ce au fãcut, cei doi agresori au luat-o la fugã. Martorii incidentului au solicitat o ambulantã, dar din pãcate, victima a decedat. Agresorii din Zorleni s-au predat Politiei londoneze luni dimineatã, pe 11 martie. Au fost retinuti pentru lovituri cauzatoare de moarte. Tânãrul ucis de cei doi vasluieni provine dintr-o familie cu 13 copii, iar doi dintre fratii sãi au murit anul trecut, în Germania, în urmã unor incidente: unul s-a înecat, iar celãlalt a fost victima unui accident rutier.

Localnicii din Zorleni sunt în stare de soc, nu le vine sã creadã cã Mandachi Ciprian Victor (Miki cum îi zic prietenii) si Alin Ramon Mihai, ambii prieteni buni si de acceasi vârstã, 23 de ani, au fost în stare sã omoare un alt român, sâmbãtã noaptea spre duminicã, la Londra. “Nu-i stiam agresivi, sunt tineri normali, care au urmat liceul aici la Zorleni, au plecat de vreo doi ani în Anglia unde muncesc si nu au fãcut niciodatã probleme. Provin din familii bune, nu sunt dintre cei cu probleme sociale. Nu pot sã cred cã au fost în stare de asa ceva”, a spus primarul comunei Zorleni, Paula Hultoanã.

Tânãrul în vârstã de 20 de ani, din Vicovul de Sus, mort în urma unei agresiuni comise la Londra, în statia de metrou Queensbury, pare a fi cãzut victimã într-o rãfuialã care nu îl privea direct . Tânãrul care îl însotea pe Florin Pitic în momentul în care a fost lovit a relatat pentru presa londonezã cã doi români bãuti, care veneau de la o discotecã, asteptau în statia de metrou un alt tânãr din Vicovul de Sus, cu care avuseserã un conflict în club. Agresorii au intrat în vorbã cu cei doi, iar când au aflat cã sunt tot din Vicovul de Sus au început sã punã întrebãri, dupã care au devenit violenti. Din pãcate, o loviturã puternicã si o cãzãturã cu capul pe o suprafatã durã au fost suficiente pentru un sfârsit tragic al unui tânãr în vârstã de 20 de ani.

A plecat la Londra pentru o viatã mai bunã, dar a fost ucis

“Suntem în faza incipientã a investigatiei noastre si as îndemna pe oricine a asistat la ceea ce s-a întâmplat sau la evenimentele care au condus la aceasta sã ne contacteze cât mai curând posibil. Ar putea sã detinã informatii vitale despre evenimentele tragice”, a transmis un oficial al politiei londoneze. Florin Pitic era cunoscut ca un bãiat linistit, care nu avea conflicte si nici dusmani. Bãiatul plecase la Londra pentru a lucra si a face un ban, iar toatã lumea este convinsã cã agresiunea a plecat de la un conflict spontan, izbucnit în statie, provocat de agresori. Tânãrul care a murit provine dintr-o familie numeroasã din Vicovul de Sus. Acesta mai are douã surori si un frate în Italia si încã un frate în Noua Zeelandã. Un alt frate era cu el în Anglia, iar acasã ar mai fi o sorã si un frate. La Vicovul de Sus stau si pãrintii bãiatului mort la o vârstã atât de fragedã, în conditii violente. În total sunt 13 copii, dar se stie cã tânãrul a mai avut doi frati care au murit în Germania, tot în împrejurãri violente. Tânãrul omorât de cei doi din Zorleni urma sã împlineascã 21 de ani luna viitoare.