|

Loverboy-ul Nelu Marian Anghel, prins când viola o copilã, lãsat sub control judiciar!

Justitie oarbã la Bârlad!

INCREDIBIL Dupã toatã vânzoleala si alergãtura politistilor bârlãdeni de a-l prinde pe Nelu Marian Anghel, de 29 de ani, din comuna Zorleni, cercetat pentru comiterea infractiunii de act sexual cu un minor, acesta a fost retinut 24 de ore, anchetat si lãsat liber! Decizia procurorului de caz a fost cã nu este cazul de mandat de arestare, chiar dacã agresorul sexual al minorei de 13 ani, din Zorleni, se afla sub supraveghere, dupã ce fusese condamnat în 2013 cu suspendare pentru … trafic de minore. Fata agresatã sexual de Nelu Marian Anghel are 13 ani si întretine raporturi sexuale cu acesta de la 12 ani. Cum legea pedepseste infractiunea de act sexual cu un minor, Nelu Marian Anghel a fost cercetat în 2013 si lãsat liber, apoi în 2018 – când a fost lãsat tot liber. Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui a fost nevoitã sã securizeze minora de 13 ani, care era institutionalizatã într-o locuintã de tip familial la Bârlad, transferând-o într-o altã localitate, pentru a nu mai fi descoperitã de individul pedofil, lãsat liber de o justitie incredibil de nedreaptã cu ceea ce trãieste o minorã de 13 ani, care nu are discernãmânt!

De mai bine de o lunã de zile este mediatizat cazul minorei de 13 ani, din comuna Zorleni, a cãrei mamã, Mirela, a apãrut la „Acces Direct” acum ceva timp, unde s-a fãcut de râs, precizând cã practicã prostitutia pentru a-si putea creste cei patrru copii. DGASPC Vaslui a intervenit, a luat din mediul nesãnãtos si imoral în care erau crescuti pe toti cei patru copii, printre ei fiind si fata de 13 ani. Fatã care, avea sã recunoascã la sedintele de recuperare psihologicã, fusese agresatã sexual de concubinul mamei sale, Nelu Marian Anghel. Pentru cã a fost depusã o plângere pentru comiterea infractiunii de sex cu un minor, Nelu Marian Anghel face obiectul unui dosar de cercetare penalã pentru ceea ce a fãcut minorei încã de la 12 ani. Trecem peste faptul cã minora de 13 ani a fost institutionalizatã în luna noiembrie la Bârlad, la o locuintã socialã, alãturi de alte fete minore, sub supravegherea unei supraveghetoare plãtitã de DGASPC Vaslui. Numai cã, fata a fost supusã unei hãrtuiri continue din partea lui Nelu Marian Anghel, care de douã ori a încercat sã o facã sã-si retragã plângerea împotriva lui si sã o convingã cã o iubeste. A folosit si violenta, apoi a trecut la metoda „te iubesc, nu pot trãi fãrã tine”, astfel cã s-a ajuns în situatia ca fata sã plece singurã dupã el!

Politistii îl prind, procurorul îl lasã liber!

Ultima aventurã s-a consumat duminicã, 28 ianuarie. Fata de 13 ani a avut bilet de voie de la supraveghetor, plecând la Zorleni la rude. Nu s-a întors la ora care scria pe bilet si a fost sunatã de supraveghetor, dar ea n-a rãspuns la telefon. A fost anuntatã politia din Bârlad, care între timp primise prin 112 un apel de la un bãrbat din Zorleni, care reclama cã în casa lui a venit Nelu Marian Anghel cu fata de 13 ani si cã fac dragoste într-o camerã. Politistii bârlãdeni de la Sectia 3 Politie Ruralã au plecat imediat la Zorleni, gãsind pe individul pedofil si traficant si pe fata de 13 ani, fiind amândoi luati si dusi la Politia Bârlad la audieri. Aceste audieri au durat mai bine de 12 ore, pânã târziu în noapte, Nelu Marian Anghel fiind retinut pentru 24 de ore. Au urmat apoi alte audieri, la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, toatã lumea, inclusiv DGASPC Vaslui, asteptând sã-l vadã pe pedofilul si agresorul sexual din Zorleni, dupã gratii! Surpriza a fost mare si pentru cei din Protectia Copilului, dar si pentru politistii care au muncit peste 48 de ore non stop sã-l ancheteze pe individ. Procurorul de caz a decis în ultimul moment sã-i dea agresorului, prãdãtorului sexual Nelu Marian Anghel, mãsura controlului judiciar, desi, precizãm, acesta este în perioada de supraveghere dupã ce a fost condamnat la trei ani cu suspendare, pentru trafic cu minori.

Iatã pe cine a pus în libertate procurorul de caz din Bârlad!

Conform rechizitoriului întocmit de procurorul DIICOT – Serviciul Teritorial Vaslui, în octombrie 2013, când a fost trimis în judecatã Nelu Marian Anghel, în luna decembrie 2012, acesta a contactat-o telefonic pe partea vãtãmatã B.G.P, cãreia i-a propus sã aibã o întâlnire, motivat de faptul cã doreste sã o cunoascã si sã aibã o relatie de prietenie. Ca urmare a întâlnirii pe care au avut-o pãrtile, inculpatul a luat-o pe partea vãtãmatã la locuinta pãrintilor sãi din comuna Zorleni, promitîndu-i cã vor avea o relatie de concubinaj. Nelu Marian Anghel a relatat cã dorea sã se cãsãtoreascã cu minora, dar cã vârsta pe care aceasta o avea, nu îi permitea.

A scos-o la produs chiar de a doua zi dupã ce s-a mutat la el!

„Partea vãtãmatã a fost cazatã la locuinta familie Anghel si, încã din a douã searã, inculpatul i-a spus cã trebuie sã întretinã relatii intime cu o persoanã care venise la locuinta sa. Desi initial partea vãtãmatã a refuzat, ulterior, din cauza amenintãrilor inculpatului, aceasta a acceptat. Când s-a reîntors la domiciliu, partea vãtãmatã a fost lovitã de cãtre Nelu Marian Anghel pe motiv cã nu a rãspuns în totalitate la pretentiile sexuale ale clientului. Partea vãtãmatã B.G. P. a declarat cã  <<Marian m-a condus în casã unde m-a bãtut cu pumnii si cu picioarele si mi-a reprosat cã ar fi trebuit sã am raport sexual oral cu acea persoanã întrucât el primise deja suma de 50 lei.>>. În perioada care a urmat, inculpatul a început sã caute clienti cu care partea vãtãmatã sã întretinã relatii intime atât în municipiul Bârlad, cât si în comuna Zorleni si comunele învecinate. Astfel, au fost identificati mai multi bãrbati care au întretinut relatii intime cu partea vãtãmatã B.G.P. contra unor sume de bani, sume ce au fost primite de cãtre N.M.A (Nelu Marian Anghel- n.r.). El a fost cel care recruta clienti, stabilea tariful pentru  un act sexual si care, în final, avea beneficii financiare de pe urma practicãrii prostitutiei de cãtre partea vãtãmatã. Inculpatul o transporta pe partea vãtãmatã în diferite cluburi din municipiul Bârlad si baruri din zona Zorleni si satele învecinate, unde recruta clienti cu care victima trebuia sã întretinã relatii intime contra unor sume de bani.”, se mentioneazã în rechizitoriu.

Loverboy-ul din Zorleni, reclamat la politie de victima minorã

Conform rechzitoriului întocmit de DIICOT Vaslui, exploatarea sexualã a minorei a fost întreruptã prin prezentarea acesteia din urmã la organele de politie, unde a sesizat la data de pe 18 ianuarie 2013 cã a fost obligatã sã practice prostitutia de cãtre Nelu Marian Anghel. Ulterior, acesta a încercat sã o determine pe partea vãtãmatã, cât si pe reprezentantii legali ai acesteia, sã îsi  retragã declaratiile. Nelu Marian Anghel a convins-o pe acesta sã revinã la locuinta familiei Anghel din Zorleni, ceea ce s-a si întâmplat. „Din declaratiile pãrtii vãtãmate si a reprezentantilor legali ai acesteia a rezultat cã inculpatul A.N.M. avea intentia de a o transporta pe B.G.P. în tãrile din spatiul Uniunii Europene, însã a renuntat la idee motivat de faptul cã pãrintii nu au fost de acord sã întocmeascã o procurã notarialã prin care îsi exprimau consimtãmântul, necesarã pentru ca un minor sã poatã pãrãsi tara.”, se mai mentioneazã în rechizitoriu.

Gãsit vinovat, dar lãsat în libertate!

Procurorul DIICOT Vaslui precizeazã cã „În drept, fapta inculpatului A.N.M.  de a recruta, transporta, caza si exploata sexual, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, pe partea vãtãmatã B.G.P. întruneste elementele constitutive ale infractiunii de trafic de minori.  Modalitãtile care realizeazã elementul material al infractiunii comise de  inculpat sunt: recrutarea, transportul în locatiile unde se întâlneau cu clientii gãsiti de cãtre inculpat, cazarea în locuinta acestuia. Mijloacele de realizare în modalitãtile expuse mai sus au fost probate ca fiind: profitarea de faptul cã partea vãtãmatã era minorã, era usor de influentat, exercitarea de violente fizice si psihice. Scopul special al infractiunii care a fost urmãrit de cãtre inculpat si realizat a fost exploatarea sexualã a pãrtii vãtãmate si obtinerea de venituri.”, scrie procurorul DIICOT în rechizitoriu, cerând ca Nelu Marian Anghel sã fie condmanat la închisoare cu executare.

Sentinta a fost o surprizã totalã!

Sentinta datã de judecãtorii Tribunalului Vaslui în 2013 a socat. Loverboy-ul si traficantul de minore Nelu Marian Anghel a fost lãsat în libertate!! „Condamnã la pedeapsa cea mai grea de 3 (trei) ani de închisoare. Tribunalul considerã cã scopul pedepsei fatã de inculpatul A.N.M. poate fi atins si fãrã executarea efectivã a acesteia. Condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii si suspendarea executãrii pedepsei sub supraveghere reprezintã un avertisment suficient pentru inculpat, în mãsurã sã conducã la reeducarea lui, la formarea unei atitudini corecte fatã de ordinea de drept, de valorile sociale ocrotite prin dispozitiile legale ce incrimineazã infractiunile pentru care a fost antrenatã rãspunderea penalã si sã îsi conformeze conduita exigentelor legii penale. Dispune suspendarea executãrii pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 6 (sase) ani”, se mentioneazã în motivarea sentintei. Se vede cât de mult a contribuit la reeducarea lui! Mai rãu decât atâta reeducare nu se putea!

DGASPC Vaslui a securizat minora!

„DGASPC Vaslui, pentru cã securitatea minorei era în pericol, a considerat cã cel mai bine pentru ea este sã-i schimbe domiciliul, în altã localitate, pentru o mai bunã securizare. A fost astfel mutatã din Bârlad, ca minora sã nu mai fie la cheremul individului care a terorizat-o si agresat-o sexual încã de la 12 ani. Sanctionarea de cãtre justitie a acestui <<presupus>> agresor din punctul lor de vedere, a fost ineficientã si se vede cã agresorul are mai multe drepturi decât victima, o minorã fãrã discernãmânt, crescutã într-un mediu familial nesãnãtos.”, a precizat psihologul Ionel Brãtianu, reprezentantul DGASPC Vaslui pe zona Bârlad, cel care supravegheazã Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat Bârlad (CPRUCANE).