|

Lovitură cruntă pentru români în prag de sărbători. Fără porc pe masă, de Crăciun?!

Ultima directivă dată de Ministerul Agriculturii a reușit să încingă spiritele în rândul crescătorilor de porci și al gospodarilor.Mai exact, sacrificarea animalelor nu se mai poate face decât în prezența unui veterinar. Paradoxal, în România nu mai există suficienți veterinari pentru a „acoperi” decizia instituției.

Directiva publicată sub semnătura lui Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, a intrat în vigoare de o săptămână. Direcțiile sanitar-veterinare au anunțat primăriile care, la rândul lor, au început să îi instruiască pe oameni.

Într-o localitate din Olt, directiva le pune piedici cetățenilor, care susțin că autoritățile lucrează împotriva lor.  „Vin copiii de la oraș, e musai să-i tai. Și mă duc aici și nu găsesc doctorul. Ce faci? Nu trebuie să îl tai?” – spune revoltată o femeie.

„De-aia stăm la țară, să creștem, să avem și noi animalul nostru în curte. Cum, ne ducem sa cumpărăm?” – adaugă o alta.

„Nu e normal, doamnă. Pentru că ei zic că o fi bolnav. Să aducă ei din alte părți. Omul muncește, suntem vai de capul nostru, dintr-o pensie care o avem sa cumpărăm, să ținem și noi un porc, să avem ce mânca”, arată o altă săteancă.

Daea solicită prezența medicilor veterinari, dar aceștia au plecat masiv din România.

„Sunt medici care au preferat să se ocupe de alte activități, în alte domenii. Pentru că, la ora actuală, din cauza deficitului de animale, nu mai asigură veniturile necesare funcționării unor astfel de cabinete. (…) cu greu facem față. Și noi suntem destul de puțini”, susține Veronel Bolborea, director DSVSA Olt ….https://evz.ro/lovitura-crunta-pentru-romani-in-prag-de-sarbatori-fara-porc-pe-masa-de-craciun.html