|

Loviturã datã de angajatii Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui

CÂSTIG ÎN INSTANTÃ… Angajatii celei mai mari unitãti sanitare din judetul Vaslui vor trebui sã primeascã sume importante de bani, oprite în mod eronat din veniturile aferente anului trecut. Potrivit reprezentantilor sindicatului, este vorba despre impozitul retinut din indemnizatia de hranã în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018 si despre sumele retinute drept cote pentru pensie si sãnãtate în ultima jumãtate a anului trecut. Nu doar Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui a mers în instantã cu reprezentantii sindicatului SANITAS Vaslui. Acestia se judecã si cu unitatea medicalã din Husi pentru ca peste 130 de angajati sã primeascã contravaloarea voucherelor de vacantã pentru anul 2018.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui a declarat cã angajatii cãrora le-au fost retinuti banii îsi vor primi drepturile financiare. “Sumele au fost retinute în mod eronat pe baza unei adrese rectificative de la Ministerul Finantelor, nu este vorba despre niste bani pe care i-am luat de la salariati si i-am utilizat în alte scopuri. Vom face o declaratie rectificativã cãtre minister si din sumele pe care le datorãm, vom scãdea valoarea sumelor cîstigate de angajati în urma procesului intentat de Sanitas, iar salariasii îsi vor primi banii’, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder. Valoarea lunarã a indemnizatiei de hranã se ridicã la 346 de lei brut. Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui este cea mai mare unitate sanitarã din judet, cu peste 700 de angajati.

SANITAS, la judecatã si cu Spitalul “Dimitrie Castroian” Husi

Pe 16 septembrie 2019, la Tribunalul Vaslui, a fost înregistrat un alt dosar, în care reprezentantii SANITAS Vaslui se judecã cu conducerea Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” din Husi pentru recuperarea drepturilor bãnesti aferente voucherelor de vacantã din 2018. În acest proces, nu mai putin de 136 de angajati ai unitãtii medicale din Husi sunt parte reclamantã.