|

Ludovic Orban anunţă că nu vom avea o criză financiară în 2020: Pensiile vor fi plătite la timp

Premierul Ludovic Orban a declarat în exclusivitate pentru România TV că a alocat 2 miliarde de lei în plus la rectificarea bugetară pentru ca pensiile să fie plătite la timp. Mai mult, Ludovic Orban a explicat și câte dosare de pensie vor fi recalculate. În plus, premierul anunță și că o criză financiară nu va avea loc în 2020. “Guvernul anterior a mintit. A minţit in privinta veniturilor si a cheltuielilor. Veniturile sunt mai mici cu 18 miliarde de lei, peste 10 miliarde venituri de pe plan intern care erau puse din pix nu existau. Daca nu faceam rectificare bugetara ei n-au prevazut bani pentru pensii.

Nu aveam toti banii pentru plata pensiilor pana la finele anului. De cand a preluat conducerea ministerului Violeta Alexandru a accelerat si recalcularea pensiilor. Au procesat apropape 8 mii de dosare. Am alocat peste doua miliarde de lei pentru a acoperi deficitul la bugetul de pensii”, punctează premierul Orban.

Despre o posibilă criză financiară anul viitor, Ludovic Orban spune că sub nici o formă aceasta nu va avea loc. “Sub nicio forma, sper ca masurile noastre, chiar daca nu imediat, ci pe termen mediu, sa dea nastere la o dezvoltare economica, o consolidare a cresterii economice, asezare pe piloni mai stabili”, spune Orban. …https://www.romaniatv.net/ludovic-orban-anunta-ca-nu-vom-avea-o-criza-financiara-in-2020-pensiile-vor-fi-platite-la-timp-video_500022.html