|

Lupãsteanu vrea libertate deplinã

CERERE…Chiar dacã a scãpat doar cu controlul judiciar, Marian Lupãsteanu vrea sã se bucure de libertate deplinã dupã ce a omorât o femeie peste care a trecut cu masina si a fugit de la locul faptei. În asteptarea sentintei definitive, ieseanul de 29 de ani a cerut Curtii de Apel sã scape si de aceastã mãsurã privativã de libertate dar cererea sa a fost respinsã ca nefondatã. În primã instantã, judecãtorii au decis condamnarea ieseanului de 29 de ani la 3 ani si 2 luni de închisoare. De asemenea, în laturã civilã, bãrbatul a fost obligat la plata a 68.400 de lei daune morale si materiale familiei victimei plus plata unei pensii de întretinere egalã cu a sasea parte din salariul minim pe economie celor doi copii minori ai victimei, pânã când acestia ajung la vârsta majoratului sau pânã la 26 de ani dacã vor urma studii superioare. Tânãrul de 29 de ani din comuna Ciurea care a omorât cu sânge rece o femeie dupã ce a trecut cu masina peste ea ca peste un câine, a fugit de la locul faptei si a încercat sã-si ascundã urmele, a fost lãsat acasã si de data aceasta, în arest la domiciliu. Prins cu greu, dupã ce zeci de politisti au rãscolit trei judete pentru a pune mâna pe el, Lupãsteanu se bucurã acum de o mãsurã mai usoarã restrictivã de libertate, dupã ce a stat douã zile în arest preventiv.

De parcã nu era de ajuns faptul cã a fost pus sub control judiciar dupã ce a omorât o femeie de 34 de ani peste care a trecut cu masina si apoi a fugit de la locul faptei, Marian Lupãsteanu a apelat din nou la bunãvointa magistratilor si a cerut libertatea deplinã. De data aceasta, magistratii Curtii de Apel Iasi au respins contestatiile formulate de apãrãtorii tânãrului de 29 de ani din comuna Ciurea. Marian Lupãsteanu a fost retinut de oamenii legii dupã ce a omorât o femeie în Rebricea si apoi a fugit de la locul faptei. Politistilor le-a trebuit mai bine de o lunã de zile sã punã mâna pe ucigas si au avut parte de sansã în conditiile în care se discuta, la un moment dat de faptul cã autorul ar fi putut dezmembra autoturismul si de a scãpa de orice probã incriminatorie. Cu eforturi sustinute, politistii au reusit sã dea de urma autoturismului în curtea unei bãtrâne, ascuns într-un padoc pentru animale, înainte ca autorul accidentului sã steargã orice urmã si sã scape cu basma curatã. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile de cãtre Judecãtoria Vaslui si eliberat, douã zile mai târziu, în arest la domiciliu, de cãtre magistratii Tribunalului Vaslui. Exista posibilitatea ca autorul accidentului sã fi scãpat de autoturism într-o manierã imposibil de depistat si anume sã o fi dezmembrat singur. “Nu este exclus ca autorul sã o fi tãiat cu flexul si acest lucru sã facã imposibilã depistarea lui. O altã variantã ar fi ca acesta sã fi reusit sã achizitioneze piesele de schimb care au suferit avarii din centre de dezmembrãri din alte judete si sã fi schimbat “fata” autoturismului. Si acest lucru ar putea face imposibilã depistarea acestuia”, spuneau, înainte de a prinde autorul, surse din anchetã. Detaliile accidentului petrecut în urmã cu mai bine de o lunã, la Rebricea, sunt demne de filme horror. Victima, o femeie de 34 de ani ce se întorcea de la magazin, a fost lovitã în plin, cu partea dreaptã a autoturismului. În urma impactului, femeia nu a fost aruncatã ci s-a prãbusit si masina a trecut peste ea. Soferul nu a avut nici o clipã intentia de a frâna sau de a evita impactul si a trecut peste ea ca peste un câine. “Nu am descoperit, la locul faptei, nici mãcar un centimetru de urmã de frânare. Soferul a lovit victima, a trecut peste ea si si-a continuat, fãrã nici o remuscare, drumul. Am gãsit corpul acesteia sfârtecat, pur si simplu, dupã ce a trecut cu rotile peste ea si a tãvãlit-o sub masinã”, spun aceleasi surse din anchetã. Victima provine dintr-o familie modestã. Veniturile constau în alocatiile celor doi copii, o fetitã de 12 ani si una de 14 ani si ajutorul social. Familia va primi ajutor de la primãrie pentru a o înmormânta crestineste pe femeie. Sâmbãtã seara, în jurul orei 20.00, femeia a plecat la magazin însotitã de fiica de 14 ani. La întoarcere a fost lovitã în plin de masina care circula cu vitezã.

Condamnat deja de prima instantã

SENTINTÃ…La sfârsitul lunii mai, magistratii Judecãtoriei Vaslui au dat sentinta în dosarul în care Marian Lupãsteanu, tânãrul de 29 de ani din Ciurea care a accidentat mortal o femeie din Rebricea si apoi a fugit de la locul faptei. Instanta a decis ca acesta sã fie condamnat pentru ucidere din culpã si fugã de la locul accidentului astfel cã Lupãsteanu a primit 3 ani si 2 luni de închisoare cu executare. În urma analizei probelor, judecãtorii au considerat cã nu doar Lupãsteanu este vinovat de producerea accidentului. Mai exact, au decis cã victima poartã 70% din vinã si autorul accidentului doar 30%. În latura civilã, Lupãsteanu a fost obligat sã achite câte 12.000 de lei daune morale si 1.800 de lei, daune materiale familiei victimei, în total, 68.400 de lei. De asemenea, a fost obligat sã achite o pensie de întretinere celor doi copii minori ai victimei egalã cu a sasea parte din salariu minim pe economie pânã când acestia vor ajunge la vârsta majoratului sau 26 de ani în cazul în care vor urma cursuri universitare.