|

Mãcel cu cutitul la un botez, în Puiesti!

DE LA BAL, LA SPITAL!!

A SCOS CUTITUL!…Petrecere de botez terminatã cu scandal, înjunghieri si retineri. S-a întâmplat în localitatea Puiesti, exact la spartul petrecerii de botez. Un invitat, supãrat cã muzica nu era chiar ceea ce îsi dorea, a fãcut mãcel. A pornit scandalul, iar cei care au sãrit sã-l linisteascã au fost atacati cu un cutit. Agresorul a lovit în stânga si-n dreapta, rãnind trei meseni. Este vorba despre rudele femeii care tocmai îsi botezase copilul. În panica si spaima creatã, cineva a sunat la 112 pentru a chema ambulanta si Politia, solicitând sã fie salvate cele trei victime din care tâsnea sângele ca la tãiatul porcului. Echipa medicalã a gãsit într-adevãr la fata locului trei victime, douã dintre ele necesitând transportul la spitalul din Bârlad, iar a treia victimã, un tânãr de 24 de ani, a refuzat ajutorul medicilor.

Botezul unui copil al familiei Gheorghitã B., din comuna Puiesti, sat Cristesti, s-a transformat spre dimineatã într-un adevãrat rãzboi, din care unchii femeii care si-a botezat copilul au iesit înjunghiati de unul dintre invitati. Acesta, pe numele sãu Suharu, din satul Cetãtuia, s-a supãrat la spartul petrecerii, cã nu-i plãcea muzica, ori muzicantii. Evident cã factorul declansator al scandalului a fost alcoolul. Cei trei bãrbati, unul de 35 de ani, unul de 30 de ani si unul de 24 de ani au încercat sã-l potoleascã pe Suharu, care a scos un cutit si i-a înjunghiat pe toti trei! O femeie a sunat disperatã la 112, anuntând mãcelul, si la fata locului au fost directionate douã ambulante de la substatia Bârlad, apartinând SAJ Vaslui. „Am fost solicitati la orele 5:00, pe 23 iunie, în satul Cristesti, comuna Puiesti, unde se aflau trei victime înjunghiate. Doi bãrbati de 35, respectiv 30 de ani, au fost transportati la spitalul din Bârlad, cel de 30 de ani având multiple plãgi înjunghiate, iar cel de 35 de ani un TCC si câteva oase fracturate, plus o plagã înjunghiatã. Cei doi au fost transportati la CPU Bârlad, în stare stabilã, iar a treia victimã, un bãrbat de 24 de ani, a refuzat transportul la spital”, ne-a precizat Dan Ungureanu, medicul de gardã de la SAJ Vaslui, care a predat victimele la spitalul din Bârlad.

Suharu din Cetãtuia, bãnuit de tentativã de omor

La CPU Bârlad, cele douã victime au fost evaluate si investigate. „Bãrbatul de 30 de ani, din localitatea Fântânele, comuna Puiesti, victima unei agresiuni, a fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral, hemoragie subarahnoidianã parietal drept, plagã înjunghiatã hemotorace drept superior, floanc stâng, lojã renalã stângã. Este stabil hemodinamic si a rãmas internat la Bârlad, la spital, în Sectia de Chirurgie Generalã. Al doilea bãrbat adus cu ambulanta pe 23, dimineatã, la orele 6:10, are 35 de ani, este din comuna Puiesti si a suferit o agresiune din care a rezultat în urma investigatiilor cã este policontuzionat, având hematom palpebral bilateral, traumatism toraco abdominal si fracturã scafoid stâng. A fost evaluat chirurgical si ortopedic, dar a pãrãsit CPU fãrã aviz de la medic, fiind anuntatã Politia Bârlad”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

„În cauzã s-a deschis un dosar penal, în care se fac cercetãri de cãtre procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, pentru infractiunea de tentativã la infractiunea de omor calificat”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul decuvânt al IPJ Vaslui. Deocamdatã procurorul criminalist de caz nu a putut sã dea detalii legate de cercetarea autorului infractiunii, care este în libertate pânã când, dupã audieri, se va stabili ce mãsurã legalã se va lua împotriva sa.