|

Magazinele au trecut cu bine de febra cumpărăturilor

Hipermarketurile şi reţelele de magazine din Botoşani începeau ieri dimineaţă să revină uşor la normal, chiar dacă unele produse încă lipseau. De peste tot lipsea cu desăvârşire drojdia, atât cea verde, cât şi cea uscată. „Nu mai avem drojdie. Am înţeles că nici distribuitorii nu mai au”, a declarat vânzătoarea unui magazin cu acţionariat local.

La Lidl, de exemplu, lipsea zahărul, unele sortimente de şerveţele umede sau uscate şi dezinfectanţii, dar angajaţii aşteptau ca o parte din produse să fie aprovizionate în cursul zilei. Făina, de exemplu, era în cantităţi foarte mari, paleţi întregi fiind puşi şi între rafturi.

Şi la Kaufland erau produse care nu se găseau pe stoc sau care erau în cantităţi mai mici. „Noi am primit marfă şi ieri (n.r. – luni) şi astăzi (n.r. – marţi) şi vom mai primi. E greu să revenim la normal după afluxul de duminică. Am făcut atunci vânzări cât în trei zile”, susţine un reprezentant al magazinului.

„Lumea trebuie să înţeleagă să cumpere cumpătat”

La Carrefour, aproape toţi salariaţii lucrau de dimineaţă la aşezat marfa în rafturi. Chiar dacă erau mai puţine sortimente decât de obicei. Pe uşa magazinului încă trona anunţul că nu vor fi primite mai mult de 100 de persoane, iar pe rafturile cu ulei, dezinfectanţi şi hârtie igienică încă există afişul prin care cumpărătorii sunt înştiinţaţi că pot achiziţiona maxim 10 produse de persoană din acel sortiment. „Noi încercăm să aprovizionăm cu de toate, dar şi lumea trebuie să înţeleagă să cumpere cumpătat, că nu au ce face cu multe produse, iar unele vor expira înainte de a fi consumate. Sperăm ca apariţia acestui caz confirmat la Botoşani să nu provoace o nouă avalanşă, precum cea de duminică”, a spus o vânzătoare a hipermarketului….https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2020/03/18/magazinele-au-trecut-cu-bine-de-febra-cumparaturilor/