|

Mai multi “pui de infractori” terorizeazã un cartier din Vaslui (video)

DISTRACTIE JUVENILÃ

INFRACTORI…O gascã de minori sparge geamurile apartamentelor situate la parter, între timp, politia localã dã din umeri neputincioasã: desi au fost filmati, nu-i poate prinde!

BÃTÃI DE CAP… Vasluieni, mare atentie! Cãderile de zãpadã din ultimele sãptãmâni au cauzat aparitia unei specii noi de “viitori infractori”. Searã de searã, acestia cutreierã strãzile orasului, în cãutare de senzatii tari. Deosebit de periculosi, “golanii” vâneazã, mai cu seamã, geamuri de apartamente aflate la parterul blocurilor. Dupã ce îsi fixeazã tinta, pustii aruncã cu bulgãri de zãpadã în geam, provocând spaimã în rândul vasluienilor de bunã credintã. Numai cã duminicã, unul dintre vasluienii terorizati le-a venit de hac acestora. Si-a montat o camerã de filmat la geam, a apãsat “rec” si a asteptat ca tinerii sã recidiveze. Ceea ce s-a si întâmplat! Cu probe video indubitabile, vasluianul s-a adresat Politiei Locale, însã rãspunsul oamenilor legii l-a dezamãgit crunt: ”Potentialii contravenienti nu pot fi identificati”. În fata acestei situatii, victimei i-a mai rãmas un singur lucru de fãcut: sã publice filmuletul pe internet, în speranta cã ceilalti vasluieni îi vor recunoaste pe cei care i-au fãcut atâtea nopti albe.

Toatã aceastã tãrãsenie a avut loc, asa cum spune vasluianul cãzut victimã, la sfârsitul sãptãmânii trecute. “Duminicã seara, niste viitori infractori mi-au aruncat cu bulgãri de zãpadã în geam, de am crezut cã se va sparge. Am o camera de supraveghere care a reusit sã-i surprindã. M-am gândit sã contactez Politia Localã, pe facebook, ca sã pot sã atasez si filmuletul”, îsi începe vasluianul nostru povestea.

“Data viitoare, sunati-ne!”

Numai cã rãspunsul oamenilor legii l-a supãrat si mai tare pe cel terorizat de golani. “Apreciem spiritul dumneavoastrã civic si sprijinul acordat în scopul prevenirii încãlcãrii normelor de convietuire socialã. Însã, filmarea pe care ne-ati furnizat-o nu permite identificarea potentialilor contravenienti. Vã rugãm, ca, pe viitor, în situatia în care va mai confruntati cu astfel de situatii, sã apelati de urgentã Dispeceratul Politiei Locale Vaslui la nr. de tel. 0235315756 pentru a se interveni în timp operativ si a se lua mãsurile care se impun.”

“O institutie care suge bani frumosi de la bugetul Primãriei”

Vasluianul spune cã Politia Localã putea face mai mult decât sã se uite la filmuletul trimis de el.Politia Localã nu se deranjeazã, de ce sã-si batã capul cu sesizãri, cã oricum nu rezolvã nimic si dupã o sãptãmânã îti trimit o fituicã precum cã nu au putut fi identificati fãptuitorii. În schimb, se laudã prin presã cu rata mare de cazuri rezolvate. O altã institutie care suge bani frumosi de la bugetul primãriei ca sã facã nimic. Într-adevãr, de pe filmulet nu pot fi identificati indivizii, dar e un punct de plecare, fapta s-a petrecut în parcarea din spatele blocului 67 de lângã piata noua. Indivizii au venit dinspre piatã, la piatã sunt o multime de camere de supraveghere, se puteau verifica înregistrãrile de acolo, au si data si ora când s-a petrecut fapta, nu era ceva foarte greu de fãcut. Politia nu aplicã metode de cercetare politienesti plecând de la datele furnizate de reclamant??”, se întreabã vasluianul. Acesta a postat filmuletul pe internet în speranta cã cineva îi va recunoaste pe acei indivizi.