|

Maia Teodora Perju, eleva de la Codreanu, cu 10 pe linie la BAC, vrea sã fie ambasador!!

AMBITIE SI FRUMUSETE…Maia Teodora Perju este absolventa Colegiului National “Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, care a reusit performanta sã obtinã 10 la toate cele trei probe de Bacalaureat: limba si literatura românã, istorie si logicã. Rezultatul a fost pe mãsura asteptãrilor si a studiului intens în toti cei patru ani de liceu. Culmea, Maia nu a fost printre primii când a terminat clasa a VIII-a, ea recunoscând cã era o “mijlocasã” adicã o elevã cam pe la mijlocul clasamentului la medii. Si asta pentru cã nu a iubit matematica, fizica, adicã stiintele exacte! A ajuns la Colegiul “Gheorghe Rosca Codreanu” la Filologie si, odatã scãpatã de “mate” si fizicã, s-a “dezlãntuit” – a cules foarte multe medii de 10, iar clasa a XII-a a terminat-o cu media 10 pe linie! Si a mers la BAC cu fruntea sus, fiind sigurã cã va da “lovitura”, tot una de zece, bineînteles. Si asa a fost! Maia ne-a mãrturisit cã iubeste, în afarã de literaturã si politicã, make-up-ul! Vrea sã ajungã sã lucreze în diplomatie, la o ambasadã undeva în lume, unde sã reprezinte România! Hai, Maia! Felicitãri!!

Maia Teodora Perju este o mânã de fatã, cu o ambitie greu de stãpânit! Provine dintr-o familie unde duritatea unei profesii se împleteste armonios cu o profesie ce tine într-un fel de … arta teatralã! Mama Maiei este organizator de spectacole la Teatrul “V.I.Popa” din Bârlad iar tatãl este ofiter la Politia de Frontierã. Au un singur copil, pe Maia Teodora si un soare! Bucuria pentru reusita fetei lor la examenul de Bacalaureat, clasându-se prima pe judet cu media perfectã 10, le-a adus acestora lacrimi de fericire pe obraji! Maia, un copil cu o ambitie de fier, a reusit sã-si facã pãrintii cei mai fericitI din … judet!

“Sunt foarte bucuroasã cã am reusit sã obtin un asemenea rezultat. Sincer, mã asteptam la note mari pentru cã, cel putin în ultima lunã, am învãtat continuu: mã trezeam dimineata si învãtam pânã seara târziu, a doua zi o luam de la capãt. Mã asteptam sã iau 10 la Logicã si Istorie si un 9.80 la Limba Românã pentru cã mi se pãrea cã am gresit putin cu <<asezarea în paginã>>, de asta am fost extrem de surprinsã când am vãzut cã am reusit sã iau 10 si la românã si cã nu m-am înselat cu privire la notele de la celelalte probe. Nu exagerez deloc când spun cã m-am pregãtit foarte mult pentru examenul acesta. Încã de anul trecut, mi-am impus cã trebuie sã trec cu una dintre cele mai bune note din clasã, mereu mi-a plãcut sã fiu printre primii”, ne-a mãrturisit ambitioasa Maia.

“Vreau sã fiu politician, sã lucrez într-o ambasadã!”

Asa cum ne-a mãrturisit Maia, pânã la liceu n-a fost printre cei mai strãluciti elevi, deoarece se poticnea serios la matematicã, fizicã, în general la stiintele exacte. Un rol important în aceastã reusitã îl au cadrele didactice de la Colegiul Codreanu din Bârlad, specialitatea Filologie, care au îndrumat-o în acesti ani de liceu.

“Evident, toti profesorii au avut o contributie importantã pentru succesul meu, nu numai cei ale cãror materii au fost materii de examen, dar si restul, pentru cã de foarte multe ori ne-au acordat timp sã învãtãm pentru BAC sau nu ne-au mai stresat cu materia lor pentru cã erau constienti cã eram deja stresati pentru acest examen. Cred cã, dacã nu as fi fost la <<Gh. R. Codreanu>>, nu as fi putut obtine rezultatele pe care le-am obtinut. Cei patru ani de liceu aici au fost cea mai frumoasã experientã de pânã acum, mã refer atât din punct de vedere al colectivului, cât si al profesorilor care m-au ajutat sã mã ridic foarte mult, comparativ cu nivelul meu din momentul în care am intrat la Codreanu. La facultate voi merge la SNSPA, Facultatea de Stiinte Politice, specializarea Relatii Internationale si Studii Europene Bucuresti sau la Facultatea de Istorie, aceeasi specializare, din cadrul Universitãtii Bucuresti. La momentul actual, mi-ar plãcea foarte mult ca dupã terminarea facultãtii sã urmez o carierã politicã, la o ambasadã în strãinãtate, unde sã reprezint România”, a povestit Maia. Voi o credti în stare de asa ceva? Noi, da! Mult success, Maia!!