|

Mama bãtãusã a rãmas fãrã copii si ar putea fi decãzutã si din drepturile pãrintesti

DUREROS… Imaginile dramatice iesite la ivealã la finele sãptãmânii trecute, cu basarabeanca în vârstã de 30 de ani, cãsãtoritã în Arsura, care îsi terorizeazã psihic propriul copil, apoi îl snopeste în bãtaie, a generat reactii la nivelul unei tãri întregi. Chiar dacã sotul femeii îsi justificã faptul cã a fãcut aceste filmulete ca sã dovedeascã autoritãtilor comportamentul abuziv al femeii fatã de micutul în vârstã de 10 ani, din prima cãsãtorie, controversele nu îl ocolesc nici pe el. Bãrbatul, Iulian Nedelcu, în vârstã de 29 de ani, filmeazã cu telefonul si nu intervine decât tardiv pentru apãrarea copilului. Aceastã suspiciune au avut-o si autoritãtile. Ca dovadã, Protectia Copilului a scos din familie toti cei trei copii, inclusiv pe cei doi pe care bãrbatul îi are cu basarabeanca agresivã. Mama ar putea fi decãzutã din drepturile pãrintesti.

Anchetatorii au de deslusit cazul sinuos de la Arsura, în care, în mod bizar, un bãrbat si-a reclamat la Politie propria sotie, filmatã de el, în timp ce agreseazã copilul avut din prima cãsãtorie. Imaginile sunt de-a dreptul revoltãtoare! Mama, bãutã bine, îi pune întrebãri incoerente copilului, care stã înfricosat pe o margine de pat. În alte filmulete individa, Tatiana Nedelcu pe numele ei, se nãpusteste asupra bãietelului de 10 ani, în care dã mai rãu ca într-un animal. Abia târziu si cam fãrã vlagã, intervine si tatãl pentru a o potoli. Stã cu telefonul atintit, grija lui prioritarã pãrând nu sã apere copilul de ploaia de lovituri sau de teroarea psihicã pe care femeia o exercitã asupra bietului bãietel, ci… sã filmeze. Acesta surprinde si momentul în care “mama” îi cere micutului sã îsi dea chilotii jos, “ca sã îi arate tatãlui” (!), iar atitdinea bãrbatului este socantã: tace, se uitã si filmeazã! Nu intervine, ca sã opreascã umilirea de neînchipuit a copilului. Chiar dacã apoi a alergat la Politie, cu imaginile surprinse, dând vina exclusiv pe mama cu comportament inuman, nici bãrbatul nu este privit cu mai multã încredere de autoritãti, motiv pentru care Protectia Copilului a scos în regim de urgentã toti cei trei copii ai familiei. Mama si-ar putea pierde drepturile pãrintesti.

“Unii spun cã ea, vrând sã îi facã pe plac lui, îl bãtea pe bãietelul din prima cãsãtorie, ca el sã vadã cã iubeste doar cei doi copii ai lui”

Nu este exclus ca micutul sã fie victima ambilor pãrinti, el (cetãtean moldovean) fiind, practic, un strãin în familia acestora, de vreme ce nici propria-i mamã nu se purta omeneste cu el. “Stim despre ei cã si-au luat de ceva vreme o casã aici în sat, aproape de centru. El a mai muncit prin Germania, iar ea stiam cã stã acasã, în gospodãrie. Ea mai bea. Când au avut botezul de curând, la unul dintre copii, ea s-a certat rãu cu surorile bãrbatului, spun unii. Nu este exclus ca el sã fi vrut sã scape de basarabeancã si sã fi pus totul la cale. Unii spun cã ea, vrând sã îi facã pe plac lui, îl bãtea pe bãietelul din prima cãsãtorie, ca el sã vadã cã iubeste doar cei doi copii ai lui, de unul, si respectiv 2 ani. Adevãrul nu poate fi stiut decât de ei, dar sã stiti cã un bãrbat adevãrat ar fi pus el piciorul în prag, ca sã nu mai batã copilul, nu ar fi filmat-o ca apoi sã se ducã la Politie. Poate cã el nu se astepta ca Protectia Copilului sã îi ia si cei doi copii ai lui. Aici nu a calculat el treaba. Ce s-o fi gândit? Duc filmãrile la Politie, pe ea o aresteazã si scap de ea, iar pe copilul ei îl va lua statul si scap si de el. Numai cã socoteala nu i-a mers, cã si-a pierdut si copiii lui. Oricum, sunt mai bine în grija statului, decât cu asa oameni. Ciudat este cã nu sunt sãraci, ar fi putut trãi frumos”, spun oamenii din Arsura.