|

Mama din Bãltati, despre copiii pãrãsiti: “Sã si-i creascã, el i-a fãcut”!

FÃRÃ SUFLET

CINICÃ… Mama celor patru frãtiori din satul Bãltati, comuna Tãtãrãni, care si-a pãrãsit copiii fãrã niciun resentiment si fãrã a le da mãcar un semn de viatã în ultimele 4 luni, a fost gãsitã. Oamenii buni, care, de dragul copiilor, si-au pus în plan sã dea de urma femeii, fie si mãcar pentru a afla de la ea ce gânduri are fatã de micutii abandonati, au reusit sã dea de numãrul de telefon al acesteia. Întrebatã dacã mai vrea sã revinã la copii, Maricica Cucu a fost categoricã: “Nu. Niciodatã. Sã si-i creascã, el i-a fãcut”. Politistii fac si ei verificãri în acest caz.

Povestea micutilor din Bãltati a înduiosat multe inimi, numai pe a propriei lor mame, nu! Maricica Cucu, femeia de 31 de ani, a fost gãsitã de oamenii cu suflet mare, care, implicati voluntar în cazul acesta, în care au vrut sã ajute cei patru copii, cu tot ceea ce au crezut ei cã le poate face viata mai usoarã, nu s-au lãsat, pânã nu au aflat numãrul de telefon al mamei. Maricica le-a rãspuns la apel, numai cã rãceala cu care le-a spus cã nu se mai întoarce niciodatã la Bãltati, i-a întristat. “A spus cã nu se mai întoarce la Bãltati niciodatã. Despre copii a spus foarte simplu, cã sã îi creascã tatãl lor, cãci “el i-a fãcut”. A mai spus cã s-a sãturat de scandal si de bãtãi”, au relatat convorbirea oamenii care au gãsit-o pe Maricica. Nu este exclus ca într-adevãr, aceasta sã fi fost victima violentei domestice, mai ales cã au fost si oameni din comunã care au confirmat faptul cã sotul era agresiv cu ea. Cu toate acestea, nimic nu justificã rãceala unei mame fatã de proprii copii. “Cineva a spus cã, într-adevãr, si-a gãsit un bãrbat la Husi, iar zilele trecute a fost vãzutã într-un magazin, în oras. Arãta bine, nu avea nicio problemã… Asta este. Bine mãcar cã este în viatã, cãci unii se gândeau cã, Doamne fereste, sã nu se fi întâmplat ceva cu ea, de nu a mai dat niciun semn copilasilor cu vârste între 3 si 12 ani”, spun binefãcãtorii.

Câteva raze de soare pe ulita fratilor pãrãsiti din Bãltati!

Între timp, la Bãltati, un pic de soare parcã se întrezãreste pe ulita celor patru frati. Dacã pe mama lor nu au înduiosat-o, Adina (12 ani), Lenuta (8 ani), Mihãita (6 ani) si frãtiorul lor cel mai mai mic, Vasilicã, de numai 3 ani, au cucerit sufletele mai multor strãini, care au mers acasã la ei cu daruri si îmbrãtisãri. Alimente, obiecte casnice strict necesare, lenjerii – toate le-au fost duse în dar de cei care au înteles cã micutii nu au nicio vinã si, mai mult decât atât, au dreptul si ei la micile bucurii ale copilãriei. Înduiosãtor a fost gestul unor copii de la Scoala “Mihail Sadoveanu”, clasa A III-a C, îndrumati de învãtãtoarea Iulia Albescu, care au fãcut si ei donatii pentru frãtiorii de la Bãltati. Politistii din zonã au demarat si ei cercetãri, ca urmare a depunerii unei solicitãri scrise, pentru gãsirea mamei. “Domnii politisti, domnul Buzdugan si domnul Hanganu, s-au dovedit receptivi si ne-au ajutat în încercarea noastrã de a da de mamã. Au luat si unele declaratii de pe la apropiati, înainte sã aflãm numãrul ei de telefon. Si ne-a fost mai usor sã dãm de ea apoi”, povestesc cei care s-au mobilizat pentru deslusirea acestui caz. Din pãcate, mama nu a vrut sã îsi revadã copiii si nici mãcar nu s-a interesat de soarta lor. A spus cã tatãl lor sã le aibe grija, cã ea nu mai vine niciodatã. Nu a fost binevoitoare nici mãcar când i s-a spus cã este nevoie de semnãtura ei la Primãrie, pentru ca micutii sã ia suplimentul financiar la alocatie, la care au dreptul. Nu a pãrut interesatã nici mãcar de faptul cã Adina, fetita de 12 ani, pe umerii cãreia a cãzut acum povara grijilor pentru fratii mai mici, a terminat primul semestru al acestui an scolar cu o medie peste 9,50.