|

Mama lui Gabriel, rãpusã de durere: “m-a lãsat cu sufletul rupt”

ULTIMUL DRUM

DURERE… Pãrintii si apropiatii lui Gabriel adolescentul care si-a gãsit sfârsitul într-una din bãltile bazei de agrement Clubul Pescarilor, încã nu-si pot reveni din socul vestii cã acesta nu mai este. Mama bãiatului este disperatã si a postat mai multe mesaje tulburãtoare pe reteaua de socializare: “Floarea mea s-a ofilit” sau “bãiatul meu m-a lãsat cu durere, cu sufletul rupt si cu amintirile”. Gabriel va fi înmormântat duminicã, la ora 12:00. Trupul neînsufletit al acestuia a fost depus la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui, acolo unde prietenii si colegii au început sã ajungã încã de ieri pentru a-i aprinde o lumânare. Colegii de la clasa Stiinte ale Naturii, care urmau sã sãrbãtoreascã în aceeasi locatie intrarea la liceu, au hotãrât sã nu mai petreacã, iar de banii strânsi sã cumpere o coroanã de flori pentru Gabriel.

Pentru cã s-a speculat cã bãiatul ar fi trecut printr-o perioadã de depresie si chiar ar fi urmat consiliere psihologicã, un apropiat al acestuia a tinut sã clarifice lucrurile: “nu e adevãrat, nu era în depresie, posibil sã mai fi avut câte un moment în care sã nu fie foarte vesel, dar în depresie nu era. Gabriel era un bãiat cu capul pe umeri, nu consuma bãuturi alcoolice, ba dimpotrivã, ne sfãtuia pe toti sã nu bem foarte mult si ne înveselea pe toti”. Mai multi colegi ai bãiatului au confirmat cã acesta si alti câtiva adolescenti au intrat de mai multe ori în apã, fãrã ca nimeni sã le spunã ceva: “Gabi a intrat de douã ori în apã, o datã fãrã tricou, iar a doua oarã cu tricou”.

Mama bãiatului, doborâtã de durere: “Floarea mea s-a ofilit”

Rãmasã fãrã unicul sãu fiu, mama bãiatului a scris pe Facebook câteva mesaje sfâsietoare: “Destin… Dumnezeu hotãrâste: bãiatul meu m-a lãsat cu durere, cu sufletul rupt si cu amintirile. Ce rost mai are viata?”; “Floarea mea s-a ofilit”. Rudele si prietenii acesteia i-au transmis sã fie puternicã: “nu s-a ofilit. Strãluceste în Împãrãtia Raiului! Cea mai puternicã stea va strãluci doar pentru tine”, “Dumnezeu sã te întãreascã, sã ai grijã de sufletul lui cel curat. Durerea e foarte mare. Dumnezeu sã-l ierte!”, “Ce durere… De acolo, de sus, va fi îngerul tãu. Sã-ti dea Dumnezeu putere”, “Trebuie sã poti, pentru copilul tãu frumos, doar prin tine el o sã trãiascã aici, mai departe. Tu trebuie sã-i pãstrezi amintirile, tu trebuie sã-l pomenesti, tu trebuie sã-i spui povestea lui din viata asta trecãtoare. De acolo, din lumea aceea bunã, el sã fie mândru de tine. Chiar si de acolo el o sã fie mereu în sufletul tãu”.

“Îmi pare rãu pentru bãiat si condoleante familiei”

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au demarat cercetãri pentru ucidere din culpã si urmeazã sã stabileascã în ce împrejurãri s-a produs evenimentul. Pânã atunci, din primele cercetãri a reiesit cã tinerii merserserã la Clubul Pescarilor pentru a sãrbãtori intrarea la liceu. “Grupul a fost organizat, s-a plãtit pentru închirierea unei mese si a unui grãtar, si-au adus singur ce si-au dorit sã bea. Noi nu avem voie sã îi controlãm în genti. La un moment dat, au venit la mine si mi-au zis cã nu-l gãsesc pe unul dintre bãieti, dar cã e posibil sã fie o glumã. Dupã aceea, am aflat cã ei se bãgaserã în apã, ca sã se scalde, dar noi nu i-am vãzut fãcând asta. Aici e o zonã de agrement, de picnic, e interzis scãldatul. Ori de câte ori vedem cã mai intrã câte unul în apã, îi certam si îi scoteam imediat, pentru cã nu au voie. Eu sunt responsabil de zonã, am atâtia ani de când lucrez aici si niciodatã nu am vrut rãul vreunei persoane. Credeti cã eu mi-am dorit sã se înece un bãiat de 15 ani? La noi oamenii vin sã se simtã bine, nicidecum sã riste sã se întâmple una ca asta. Îmi pare rãu pentru bãiat si condoleante familiei”, a declarat Ion Pãduraru, administratorul zonei de agrement. Martorii au povestit, însã, cu totul altceva. În momentul în care un adolescent din grup s-a sesizat cã Gabriel dispãruse sub apã a cerut ajutor, dar nimeni nu l-a luat în serios, ba chiar a fost apostrofat de colegi: “Taci bã, cã nu s-a înecat, ne face farse! E ascuns prin tufisuri!”. Ba mai mult, cei ametiti de la alcool erau si ironici, neîntelegând cã sub apã Gabriel încerca în disperare sã-si salveze viata: “Nu e sub apã. L-am vãzut noi. Ne-a fãcut cu mâna!”. De la momentul în care adolescentul a constat disparitia lui Gabriel, pânã la venirea pompierilor a trecut o orã. Destul de mult. În acest rãstimp, rând pe rând, pãrintii minorilor veneau si îi luau acasã, fãrã sã întrebe dacã cineva a sunat la 112 sau pur si simplu sã se intereseze de soarta bãiatului. Erau preocupati doar sã protejeze “imaginea” copiilor, un pic tulburati de la alcool.