|

Mamă, tată și bebeluș cu COVID la Infecțioase Iași: O experiență care dă fiori oricui

O ieșeancă a povestit pe pagina personală de Facebook despre întâlnirea traumatizantă cu virusul COVID și internarea familiei ei la Infecțioase. Primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul, iar după câteva zile a ajuns și ea la Infecțioase cu bebelușul ei. Cel mai traumatizant nu i s-a părut boala, ci condițiile de spital în care au fost nevoiți să stea la 35-37 de grade Celsius, fără aer condiționat și 30 de oameni la o chiuvetă ”spălată în sictir” o dată pe zi. În rândurile de mai jos vă prezentăm postarea Adei Filipescu:

”Desi am facut liniste o perioada, mi-am adunat puterile pentru a relata o experienta a ”contextului pandemic”, o experienta personala ce m-a convins ca frica cea mai mare este aceea de sistem, de putregaiul si dezinteresul social. Din pacate noi facem sistemul si tot noi il toleram asa disfunctional.

Sa incepem, cu intr-o zi….Intr-o zi, pe inserat, sotului meu i s-a facut brusc rau si a accesat serivicul de urgenta. Ei, cred ca nu e greu de ghicit nu? COVID. Buuun. Si a inceput haosul si cele mai negre temeri ale mele au prins viata. Ca atunci cand te uiti la un film horror si te trezesti jucand in el impotriva vointei tale.

La 2 zile copilului meu i se face rau, cu febra inalta, varsaturi, diaree, cianoza, tremor…o imagine oribil de privit. Sun la Urgente si mi se spune sa ma deplasez sa iau un test pentru a testa copilul. Eroare nr 1. Multa apa a curs pe toate raurile cat au vorbit la TV despre contactii care trebuie sa stea izolati. Doamna doctor probabil ca nu se uita la TV si atunci imi cere sa ies sa iau un test sa recoltez la copil. Aici as bifa eroarea nr.2. Nu cred ca eu sunt in masura sa recoltez, dar ma gandesc ca asa aiurea s-au facut toate recoltarile de avem sute de infectati. Recit poezia psihotica a mass mediei. Sunt contact, nu pot iesi…bla bla. Replica doamnei doctor este ”trimiteti pe cineva dupa un test…dar chiar vreti sa va testati?”Nu, nu doresc sa ma testez. Doresc asistenta medicala pentru copilul cu 39 de grade. Inchid intrucat conversatia nu duce nicaieri. Intre timp ma suna DSP pentru ancheta epidemiologica a sotului. Contacti, rute, aceeasi poezie ce frIzeaza ridicolul, neincredere, multiple repetitii ale doamnei care insista de cel putin 5 ori asupra faptului ca nu m-am intalnit cu nimeni. Asa sunt eu, cu inclinatii schizoide si probabil tulburari in sfera sociala. Insist intr-o discutie nesfarsita asupra faptului ca nu am iesit, am respectat masurile si dinainte de imbolnavirea sotului. …https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/mama-tata-si-bebeluscu-covid-la-infectioase-iasi-o-experienta-care-da-fiori-oricui–258332.html