spot_imgspot_img
9.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

Managerul clinicii Spitalis vrea sã ofere bolnavilor din Negresti servicii medicale în spitalizare continuã

- Advertisement -

INITIATIVÃ…Veste bunã pentru locuitorii orasului Negresti. De la anul, clinica privatã Spitalis vrea sã asigure pacientilor sãi si servicii medicale în spitalizare continuã, nu doar de zi. Managerul acesteia, doctorul Iulian Serban, intentioneazã sã investeascã peste o sutã de mii de euro, însã are nevoie si de aprobarea Ministerului Sãnãtãtii. Desi pânã acum autoritãtile statului s-au arãtat reticente, medicul sperã sã gãseascã sprijin. “Eu vreau sã investesc, dar am nevoie de acceptul Ministerului Sãnãtãtii. Pânã acum am primit rãspunsuri evazive sau negative de la minister. Voi mai încerca, dar…”, ne-a declarat medicul Iulian Serban, managerul clinicii Spitalis.

Culmea e cã, desi Ministerul Sãnãtãtii întârzie sã colaboreze si sã sprijine clinica, tocmai el a venit cu ideea de a obliga spitalele private sã ofere si servicii medicale în spitalizare continuã. În luna martie a acestui an, a adoptat Hotãrârea de Guvern 140/2018, iar potrivit art. 84, alineat (4): “Începând cu contractarea pentru anul 2019, casele de asigurãri de sãnãtate încheie contracte de furnizare de servicii medicale spitalicesti acordate în regim de spitalizare de zi numai cu unitãtile sanitare pentru care se încheie si contracte de furnizare de servicii medicale spitalicesti în spitalizare continuã”.

O hotãrâre de Guvern care obligã spitalele private sã investeascã peste o sutã de mii de euro

Ce înseamnã asta? Înseamnã cã unitãtile medicale care vor sã mai colaboreze cu casele de asigurãri trebuie sã asigure pacientilor si spitalizare continuã, nu doar de zi. “Aceastã prevedere va afecta numai spitalele private. Orice spital de stat are si spitalizare continuã. În domeniul privat existã însã clinici si spitale care încheie contracte doar pentru spitalizare de zi. Si din ce în ce mai multi pacienti preferã spitalul privat, iar spitalele de stat pierd astfel pacienti si fonduri. S-a observat cã mediul privat functioneazã în detrimentul celui de stat si atunci se iau mãsuri. Cine pierde? Privatul care a investit bani si pacientul care va fi nevoit sã ajungã din nou la spitalul de stat, pe liste lungi de asteptare. Ca sã nu mai vorbim de calitatea serviciilor care e  mai bunã la privat. De aici si motivul pentru care multi dintre pacienti preferã clinicile private care au contracte cu casa. Dacã nu se va reveni asupra acestei prevederi, cred cã se vor închide clinici private care oferã doar servicii medicale pe spitalizare de zi si pacientii nu vor mai avea alternativã decât spitalele de stat”, explica doctorul Iulian Serban, imediat dupã adoptarea Hotãrârii de Guvern, pentru Ziarul de Iasi. Contactat, zilele trecute, de reporterii Vremea Nouã, pentru a-l întreba dacã se va conforma directivelor date de Ministerul Sãnãtãtii, acesta a declarat: “Presupune o investitie suplimentarã de peste 100.000 de euro pentru reamenajarea spatiului si dotãri suplimentare cu mobilier. Eu vreau sã investesc, dar am nevoie de acceptul Ministerului Sãnãtãti. Pânã acum am primit rãspunsuri evazive sau negative de la minister. Voi mai încerca, dar…”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.