|

Margareta Clipa, artistul care a încãlzit inimile vãlenarilor, la Ziua Comunei | FOTO

SÃRBÃTOARE…Pentru comuna Vãleni, ziua de 15 august are o însemnãtate aparte. Pe lângã sãrbãtoarea ortodoxã de o mare importantã, vãlenarii sãrbãtoresc si Ziua Comunei. Anul acesta, primarul Radu Beligan a pregãtit un spectacol folcloric de zile mari care a avut, ca invitat special, pe cunoscuta intepretã de muzicã popularã, Margareta Clipa. De asemenea, nu au lipsit manifestãrile sportive concretizate printr-un meci de fotbal amical între echipele din Vãleni si Moara Domneascã dar si o demonstratie de sporturi de contact. În aceeasi zi, edilul Radu Beligan a primit si o veste mare: i-au fost aprobati banii pentru asfaltarea a încã 9,5 kilometri de drum în cele douã sate componente. “Sper ca, pânã la sfârsitul acestui mandat sã reusim asfaltarea tuturor drumurilor comunale si sãtesti si sã ducem la bun sfârsit toate proiectele începute”, spune primarul comunei Vãleni.

Pentru comuna Vãleni, ziua de 15 august are o însemnãtate aparte dacã tinem cont de faptul cã, în fiecare an, toatã suflarea comunei se adunã pe terenul de fotbal de lângã primãrie pentru a sãrbãtori Ziua Comunei. Data nu este aleasã întâmplãtor. În aceastã perioadã, se întorc din tãrile europene în care muncesc, sute de oameni. Printre acestia, multi sunt din Vãleni si sãrbãtoarea reprezintã o bunã ocazie de întâlnire cu prietenii si rudele. Anul acesta, primarul Radu Beligan a pregãtit comunitãtii un spectacol folcloric de zile mari care a avut, în prim plan, pe cunoscuta interpretã de muzicã popularã, Margareta Clipa. De asemenea, pe scenã au mai urcat artisti precum Dãnut Onoiu, grupul Vãlencutele, Dora Ungureanu, Surorile Moldoveanu, Trupa Chihlimbar, si Nadia Duluman. Zilele comunei s-au bucurat si de momente sportive oferite de meciul amical dintre echipele de fotbal din Moara Domneascã si Vãleni dar si de o demonstratie de K1, a unor copii antrenati de C-tin Hurjui si Adrian Asoltani. “Este de datoria noastrã, a celor din primãrie si a consilierilor locali, sã oferim oamenilor din comuna noastrã, mãcar o datã pe an, momente de relaxare si petrecere. Sper cã si de data aceasta ne-am ridicat la nivelul asteptãrilor cu tot ceea ce am pus la dispozitie sãtenilor nostri. De asemenea, doresc sã le urez bun venit acasã celor care îsi câstigã existenta în afara granitelor tãrii, departe de familie si prieteni. Toti sunt asteptati cu bratele deschise si cu speranta cã, într-o zi, se vor întoarce acasã, pe meleagurile natale si nu vor mai pleca”, spune primarul Radu Beligan.

Proiect de peste 160 de miliarde de lei vechi, aprobat de Ziua Comunei

Pentru primarul comunei Vãleni, vestile bune au venit chiar pe 15 august, atunci când a aflat cã un proiect de peste 160 de miliarde de lei vechi, a primit finantare. “Este vorba de un proiect de asfaltare de 9,5 km de drumuri comunale si sãtesti, în localitãtile Moara Domneascã si Vãleni. Am finalizat încã 4,5 km de asfalt si sperãm ca, pânã la sfârsitul acestui mandat, sã reusin asfaltarea tuturor drumurilor din comunã. Apoi, dacã sãtenii mã vor mai vrea primar încã un mandat, putem sã ne gândim si la alte proiecte, cum ar fi o salã de sport în comunã si altele care sã ridice nivelul de trai al oamenilor si sã ne aducã tot mai aproape de standardele europene mai ales cã suntem o comunã situatã la micã distantã de municipiul resedintã de judet”, spune Radu Beligan. De asemenea, edilul a vorbit si despre alte proiecte aflate în derulare. Astfel, zilele urmãtoare vor începe lucrãrile la dispensarul uman dar si lucrãrile pentru ridicarea unui cãmin cultural în comunã.