|

Marius Arcãleanu, disperat dupã voturi, se bagã în canale!

DISPUS LA ORICE

JENANT… Marius Arcãleanu, fostul candidat PNL la primãria Vaslui, a gãsit o temã de campanie electoralã, prin care crede cã rupe gura târgului. Mai precis, acesta s-a transformat în apãrãtorul vasluienilor care reclamã facturile cu consumuri uriase de la Aquavas. Arcãleanu a ajuns atât de paranoic, încât se târãste prin canale, cautã contoare de apã de la blocuri si îi acuzã pe angajatii Aquavas care umblã prin oras cã ar fura din facturile vasluienilor. Atitudinea asta de santierist a fostului candidat la primãrie a afisat-o si ieri, la sedinta de Consiliu Local, Marius Arcãleanu spunând cã el este singurul ales local din oras cãruia îi pasã de vasluieni! La un moment dat, acesta era sã fie luat la bãtaie de colegii de la PSD, dupã ce liberalul a început sã tipe si sã jigneascã pe toatã lumea, în timp ce colegilor sãi de partid le venea sã intre în pãmânt de rusine.

Sã fii votat de 10% dintre vasluieni, iar acum sã te lauzi cã ai gãsit subiect de campanie electoralã pe necazul unor oameni care au probleme cu facturile de la Aquavas numai un personaj ca Marius Arcãleanu putea sã inventeze. Este adevãrat, în ultimele luni au fost multi vasluieni care s-au trezit cu facturi mari la consumurile de apã, acuzând cã sunt furati pe fatã de compania de apã. Dar, tot la fel de adevãrat este cã vasluienii nu cunosc legile legate de contorizarea consumurilor de apã si acuzã în stânga si în dreapta. Unii dintre locuitorii orasului l-au gãsit pe Arcãleanu pe post de trompetã. S-au plâns la consilierul local cã sunt furati la contoarele de la blocuri, care nu ar fi sigilate si cã pe acolo se furã apã, au mai spus cã apa care se scurge pe stradã de la avarii se imputã tuturor vasluienilor, ba chiar s-a scornit si ideea cã apa folositã la spatiile verzi se regãseste în facturile pline cu zeci de metri de cubi de apã, pe care îi primesc unii concetãteni. Cam asa s-a exprimat, ieri, Arcãleanu, acuzând pe fatã unele manevre ale conducerii sucursalei de apã de la Vaslui. “Facturile la apã sunt umflate, pentru cã se foloseste apa vasluienilor la udarea spatiilor verzi”, a spus Arcãleanu, spre nemultumirea primarului si a conducerii Aquavas. “Am auzit tot felul de discutii, în ultima lunã de zile, pe tema facturilor. Dar, nu se pune problema cã se foloseste apa de la Aquavas pentru spatii verzi. Exclus! Este o problemã de perceptie în Vaslui pe aceastã temã, însã vã asigur cã vom lãmuri toate aceste lucruri anul viitor, atunci când Aquavas va prezenta un raport asupra a ceea ce se întâmplã în oras si de ce unele facturi sunt atât de mari. I-am rugat pe vasluieni sã aibã rãbdare, pentru cã le vom explica toate situatiile. Sã nu mai inducem în rândul populatiei idei care nu au nicio legãturã cu realitatea”, a spus primarul Pavãl, iritat de modul în care Arcãleanu a prezentat problema.

“Oamenii de la blocul 89 au vãzut adevãrul si au achitat facturile”

Discutia a alunecat cãtre situatia de la blocul 89, prezentatã de ziarul nostru, cu acei cetãteni care reclamau faptul cã s-a umblat la contoarele blocului. “Niciun contor din oras nu este sigilat, sigiliul se aplicã în interior, la partea mecanicã. Am trimis contorul la Metrologie, la Iasi, care ne-a trimis miercuri seara concluziile: contorul este în perfectã stare de functionare, nu s-a umblat la sigilii. Au venit reprezentantii locatarilor, le-am prezentat situatia si au mers la casierie, plãtind facturile. Este doar una din situatii. Ceea ce nu înteleg locatarii sau poate nu stiu este cã toate problemele legate de consumuri se discutã, prin lege, cu asociatiile de proprietari. Sunt asociatii în oras, cum este cea a dlui Popa, din 13 Decembrie, care au avut semne de întrebare, însã am discutat, le-am arãtat situatiile, iar acum nu avem nicio discutie, dumnealui stie toate consumurile, le împarte pe apartamente. Avem doar 14 asociatii cu care avem încheiate contracte. Este adevãrat, mai avem 123 de blocuri în oras, cu 300 de scãri, blocuri cu 2, 3 sau 4 scãri, la care vom face contorizãri pe fiecare scarã în parte, pentru a lãmuri toate situatiile acestea neclare”, a spus Ticu Bahnaru, directorul sucursalei Vaslui a Aquavas. Sunt zeci de blocuri în oras în care locatarii nu au probleme cu facturile, însã sunt si situatii punctuale, la care facturile sunt foarte mari. Bahnaru a încercat sã-i explice consilierului liberal cã Aquavas este o societate comercialã, care vinde apã cãtre consumatori. Atâta i-a trebuit lui Arcãleanu.

Arcãleanu, un liberal expirat, care a început campania electoralã cu facturile la apã

“Aaa, încãrcati facturile, pentru cã trebuie sã vindeti cât mai multã apã! Mi-au spus unii oameni de-ai dvs cã aveti niste echipamente în oras, care vã aratã blocurile în care apar consumuri mari, însã nu interveniti. A curs la un bloc douã zile apa la subsol, dar nu ati intervenit. Cred cã facturile vasluienilor sunt mai mari decât cele de la Bucuresti”, a strigat fostul candidat PNL la primãrie, extrem de agitat. Vãzând cã nimeni nu reuseste sã-l linisteascã, o parte dintre consilierii PSD a fost la un pas sã-l punã la punct într-un mod mai dur, mai ales cã populismul de doi lei si campania electoralã ieftinã fãcutã pe spinarea vasluienilor este mai mult decât evidentã la Arcãleanu. “Nu Aquavas trebuie sã verifice subsolurile, ci proprietarii. Nu mai veniti cu chestii din astea, cu aparate de nu stiu ce fel, pentru cã nu avem nimic din ceea ce sustineti”, a fost replica directorului Bahnaru, extrem de supãrat pe modul în care liberalul a lansat acuzele, total nefondate.