spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
26-apr.-2024

Martorul care demonteazã mafia din spital

- Advertisement -

Adevãrul despre caracatita spãgilor de la sectia de Obstetricã-Ginecologie

INCENDIAR…Pe lângã interceptãri, proba supremã a procurorilor în cazul celor douã doctorite spãgare, Simona Botez si Andrei Doina, este declaratia socantã a unui angajat al sectiei de Obstetricã-Ginecologie, care face o dezvãluire completã a circuitului spãgilor pe care pacientii sectiei erau obligati sã le plãteascã, cuantumul lor, dar si modul cum se împãrteau banii, între doctori, anestezisti si asistente. Ce este mai trist cã, aceastã persoanã recunoaste faptul cã dacã nu ai bani, nu ai nicio sansã de un tratament egal cu cei care plãtesc. Trebuie mentionat curajul de care a dat dovadã aceastã persoanã, spunând adevãrul în fata procurorilor. Adevãrul, desi acum poate curma cariere, mai târziu va însãnãtosi sistemul medical din Spitalul Judetean Vaslui.

O sursã din interiorul Spitalului Judetean Vaslui explicã procurorilor cum erau determinati unii pacienti sã dea bani pentru a beneficia de servicii medicale. Iatã declaratia socantã, datã în fata procurorilor, care investigau cazul doctoritelor spãgare: “În cazul operatiilor de cezarianã arãt faptul cã sunt trei situatii în care acestea se efectueazã: prima este atunci când este obligatorie din punct de vedere medical, a doua situatie este atunci când doreste pacienta acest lucru, iar cea de-a treia situatie este cea din care medicul curant îi inoculeazã, în mod subtil, cã operatia de cezarianã i-ar fi necesarã pacientului pentru a putea pretinde sume de bani. Suma minimã pe care o plãteste pacientul, fãrã sã primeascã chitantã, desi existã un plan tarifar legal stabilit de spital, este de 800 de lei în functie de medicul curant si de posibilitãtile pacientului. Din câte stiu, dr. Simona Botez pretindea cea mai mare sumã de bani, urmatã de medicul Gabriela Rusu, dr. Adrian Tãnãsescu si dr. Doina Andrei. Singurul medic care nu ia bani de la pacienti este d-na dr. Laura Porumboiu. Pacientul dã suma de bani medicului curant (prima mânã), care o împarte la mâna a doua (medicul ginecolog care ajutã la operatie) si medicului anestezist. În acest caz, asistenta, de regulã, nu primeste bani”.

Si doctorul Tãnãsescu este în boxa acuzatilor

Despre doctorul Adrian Tãnãsescu s-a vorbit, în presã, foarte putin si asta din cauzã cã, dupã ce a fost prins de procurori cã lua spagã pentru a efectua actul medical, acesta a recunoscut totul si a beneficiat pe perioada cât tin cercetãrile de un regim mai blând, si anume controlul judiciar. În continuare, sursa aratã cã, în cadrul spitalului existã o practicã a medicilor din cadrul sectiei de Obstetricã – Ginecologie, de a cere bani pacientilor care au nevoie de îngrijire medicalã sau diverse interventii chirurgicale. Astfel, pentru un avort la o sarcinã micã, de pânã la 10 sãptãmâni, se solicitã suma de 200 de lei, fãrã a se tãia chitantã în acest sens. Pentru sarcini mai mari de 10 sãptãmâni, se solicita peste 300 de lei, la fel, fãrã chitantã. De regulã, acesti bani erau împãrtiti între medici si o micã sumã, de maxim 50 de lei, putea sã primeascã si asistenta care intra în sala de operatie sau, dupã caz, o parte din bani primea medicul anestezist. Anestezistul primea bani dacã pacientul solicita anestezie generalã, iar suma primitã era cuprinsã între 50 si 70 de lei, câteodatã chiar si 100 de lei. În cazul întreruperilor de sarcinã care depãseau vârsta legalã (12 sãptãmâni), medicii acordau pacientei un alt diagnostic gen sarcinã 14 sãptãmâni, avort în evolutie, hemoragie. Diagnosticul era trecut pe foaia de observatie la internare, la indicatia directã a medicului curant care consulta pacienta. Ulterior, pe foaia de internare, medicul putea mentiona si alte diagnostice adiacente, care urmau sã fie valorificate în momentul decontãrii. “Cu cât existau cazuri medicale mai complexe, cu atât decontarea pe sectia respectivã era mai mare. Practica este în sensul cã asistentele sã treacã pe foaie exact acele mentiuni dictate de medic, iar cele care nu fãceau întocmai riscau sã fie mutate pe alte sectii”, povesteste în fata procurorilor sursa din interiorul Spitalului Judetean Vaslui. Finalul declaratiei este incendiar. “Referitor la modul de acordare a îngrijirilor medicale, arãt faptul cã medicii curanti din sectia de Obstetricã-Ginecologie, în special dr. Adrian Tãnãsescu si dr. Simona Botez, au un comportament foarte urât fatã de pacientii care nu aveau o stare materialã foarte bunã, în contradictie cu comportamentul foarte atent fatã de cei care dau sume de bani”, mai spune sursa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.