|

Meci pentru bunicu’ Sandu

DURERE… Moment emotionant la Constanta. Micii fotbalisti ai Clubului Real Junior au adus un ultim omagiu antrenorului Alexandru Amarandei. Echipa de fotbal, antrenatã chiar de fiul acestuia, Ciprian Amarandei, a aflat de deces cu câteva minute înaintea unui meci din finala turneului Dolphin Cup. Stefan, nepotul fostului antrenor, i-a dedicat acestuia titlul câstigat, acela de golgheter al competitiei. A fãcut-o printr-un mesaj scris pe maieu: “pentru bunicu’ Sandu”. Toti cei care vor sã-l mai vadã o datã o pot face azi, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, întrucât mâine, la ora 11:00, va avea loc înmormântarea.

În mediul online, sute de vasluieni regretã disparitia fostului antrenor, simbol al judetului. Într-un mesaj pe Facebook, Damian Valentin, profesor al Liceului cu Program Sportiv îi transmite ultimele cuvine: “ati fost, veti fi cel care ne-ati îndrumat pasii cãtre marea performantã, veti rãmâne în inima noastrã un mare pedagog, un profesor, un om care ne-a arãtat calea spre succes. Veti fi vesnic prezent în inimile noastre, în vietile noastre, ca cel ce ne-a învãtat pentru prima datã sã punem piciorul pe minge, care ne-a învãtat sã ne bucurãm de rezultate alãturi de dumneavoastrã si pentru asta vã multumim! Noi, fostii dumneavoastrã elevi, actuali profesori (colegi) la catedra de Fotbal din cadrul Liceului cu Program Sportiv Vaslui, vã multumim din suflet pentru tot ceea ce am învãtat de la dumneavoastrã. Stim si suntem constienti cã de acolo, din lumea celor drepti, veti fi alãturi de noi si ne veti veghea pasii pentru a reusi sã ajungem sã cunoastem marea performantã. Dumnezeu sã vã odihneascã în pace, domnule profesor, Alexandru Amarandei”.

Cine a fost Alexandru Amarandei

Nãscut pe 7 august 1953 la Târgu Jiu, absolvent al Facultãtii de Educatie Fizicã si Sport din Suceava, a avut un parcurs frumos ca jucãtor de fotbal. Si-a început cariera la Politehnica Iasi, unde a evoluat între anii 1966 – 1973. În 1971 a evoluat pentru nationala de tineret în cadrul turneului de la Viareggio. În perioada anilor 1973-1974 a îmbrãcat tricoul echipei Steaua Bucuresti intrând astfel în istoria clubului. În 1975 – 1978 a jucat pentru CSM Suceava. Ajuns în 1978 pe plaiuri vasluiene, reuseste sã-si impunã stilul fotbalistic dedicându-se vietii de profesor antrenor pentru generatii si generatii de fotbalisti, care ulterior au ajuns la diferite echipe importante din întreaga tarã. Fotbalul a fost viata lui. Tineretea si-a petrecut-o pe teren, la fel si viata de familie, transmitându-le bucuria de a juca fotbal celor doi bãieti ai sãi – Amarandei Ciprian Sorin (arbitru de fotbal liga I) si Amarandei Manuel-Sebastian (Jucãtor F.C. Vaslui). Dragostea fatã de sportul rege nu s-a oprit aici. De-a lungul carierei sale a pus bazele celor mai mici grupe de juniori din judet, în anul 2014 devenind antrenorul propriilor sãi nepoti.