|

Medic sirian la Husi, intrigi si scenarii cu rãpiri ca-n filme

ACUZATII GRELE

DISPUTÃ… Nora unui cunoscut medic din Spitalul Husi, Wassouf Emad, sirian de origine, aduce acuzatii grave asupra familiei socrilor sãi, despre care spune, nici mai mult, nici mai putin, cã acestia ar pune la cale o…. rãpire ca-n filme. Femeia, o tânãrã doctoritã din Iasi, a iesit cu declaratii bulversante în presã, nu doar împotriva sotului, cu care este în plin divort, ci si asupra socrilor, pe care îi acuzã cã i-au smuls de la sân fetita nãscutã în urmã cu un an si nu o mai lasã sã se apropie de ea. Mai mult, spune tânãra doctoritã, socrul sirian, dr. Wassouf Emad, împreunã cu sotia sa, ar fi pus la cale un plan demn de un scenariu de film: sã ducã micuta într-o excursie în Siria, iar acolo copila… sã disparã! Colegii medicului Emad, cel care lucreazã la Spitalul Husi încã din 2006, ocupând o bunã perioadã si functia de director medical, îi iau apãrarea si spun cã povestea nurorii este o nãscocire. “Doctorul Emad e un om linistit, un om de caracter. Dacã nora s-ar fi rezumat sã se rãzboiascã doar cu fiul, de care divorteazã, era una, dar sã arunci cu noroi într-un om cu o imagine publicã, inventând un scenariu cu copii rãpiti prin Siria, este de neacceptat”, au reactionat colegii din Spitalul Husi.

O chestiune de familie, care trebuia sã rãmânã acolo, a rãbufnit în presã, iar la mijloc în tot acest scandal a ajuns fostul director medical al Spitalului Husi, dr. Wassouf Emad. Medicul, împreunã cu sotia si fiul, au intrat în gura nurorii care, în plin divort, a considerat cã este momentul sã îsi spele rufele în public. În ciuda faptului cã instanta a decis ca fetita ei sã fie încredintatã tatãlui pânã la finalizarea procesului de divort, nora a refuzat sã accepte si si-a vãrsat nãduful pe la ziare. Nu exclude nimeni, spun cei care cunosc povestea, cã si ea are partea ei de adevãr, însã nu a fãcut bine cã a iesit cu asemenea acuzatii în presã. Nora a sustinut în declaratiile de presã faptul cã familia sotului, Wassouf, are “relatii”, insinuând cã ar fi cumpãrat influentã inclusiv la instantele de judecatã. A avansat apoi un scenariu potrivit cãruia socrii ar fi pus la cale un plan de a-i rãpi fetita. „Mã cunosc cu Michael Wassouf de sase ani, iar de trei suntem cãsãtoriti. Pãrintii lui au multi bani si influentã, dar si eu am familie. Dupã cãsãtoria cu el, ne-am mutat în casa pãrintilor lui. În urmã cu un an si o lunã am nãscut fetita, iar de atunci au început problemele. Sotul meu a devenit foarte agresiv, ne-am certat de multe ori, si m-a lovit, am chemat si politia. Pe la sfârsitul anului trecut, prin noiembrie, am aflat de un plan al familiei în care intrasem: sã ne planificãm un concediu în Siria, iar acolo sã îmi facã copilul dispãrut. Dupã ce i-am spus asta, sotul meu nu a reactionat asa cã am intentat divort”, a fost declaratia publicã rãzboinicã a nurorii.

Colegii medici: “În toti acesti ani noi am fi avut vreme sã vedem dacã dr. Emad este genul care rãpeste copii, nu?”

“Noi cunoastem povestea, pentru cã suntem colegi, si e firesc sã avem discutii. Nu ne-am fi asteptat ca nora sã facã asemenea acuzatii publice, care dupã cum se vede, au o intentionatã conotatie… teroristã aproape. Doctorul Emad este un om cuminte, un medic bun, care lucreazã de multã vreme la Spitalul Husi. În toti acesti ani, noi am fi avut vreme sã vedem dacã este genul care… rãpeste copii, nu? Doamna Wassouf este si dânsa medic si, trebuie sã recunoastem, este un pic mai temperamentalã. Este genul care ia atitudine, cum s-ar spune. Dar ambii sunt oameni respectabili, profesionisti. Au primit-o în familie cu drag, a fost totul bine, iar acum sã iesi sã spui cã ticluiesc planuri de rãpit copiii? Nu e frumos, mai ales cã nora este si ea medic, iar nivelul discutiilor ar fi trebuit sã fie altfel”, au spus colegii medicului Emad. Pânã la închiderea editiei, medicul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere fatã de acuzele nurorii.