|

Medicii de familie cer MODIFICĂRI în legislaţie: Dacă nu se vor face, vom lua măsuri de la 1 iunie

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) cere modificări în legislaţia cu privire la cardul de sănătate. Doina Mihăilă, preşedintele FNPMF, a declarat pentru RomaniaTV.net că dacă aceste modificări nu se vor face, corpul medical va lua măsuri începând cu 1 iunie.

Patronatul medicilor de familie cere o modificare legislativă prin care corpul medical care acordă servicii medicale persoanelor care încă nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate sau care nu au reuşit să îl activeze să nu fie sancţionat din punct de vedere financiar. Mai exact, pentru aceste servicii medicale, medici ar trebui să fie plătiţi suplimentar.

În mod legal, aceste venituri ar trebui să fie menţionate prin modificarea legislativă cerută de cadrele medicale. În caz contrat, medicii ar primi aceşti bani “ilegal”, ei temându-se deoarece Curtea de Conturi ar putea apoi să le ia aceşti bani primiţi “cu dobânzi şi penalităţi”.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/patronatul-medicilor-de-familie-cere-modificari-in-legislatie-daca-nu-se-vor-face-vom-lua-masuri-de_219917.html