spot_imgspot_img
6.4 C
Vaslui
18-apr.-2024

Medicii jucau după cum cânta Vitalaire? Poprire pe pensie pentru o gură de aer înainte de moarte

- Advertisement -



Elena Tansanu (61 de ani) este pensionară şi locuieşte în cartierul Dacia. Femeia spune că a fost înşelată de Vitalaire în unul dintre cele mai grele momente din viaţa sa: când i s-a îmbolnăvit grav mama. În speranţa că va atenua chinurile mamei sale, Elena Tansanu a fost de acord să semneze un contract cu compania farmaceutică Vitalaire, pentru o mască de oxigen. I s-a spus că va plăti 1 leu pe lună însă bătrâna nu a apucat să folosească aparatul nici măcar atât. S-a stins după doar două zile.

Pentru Elena Tansanu, banalul contract semnat cu Vitalaire s-a transformat într-un adevărat chin. De la 1 leu pe lună, cât i s-a spus că va plăti, femeia a ajuns să achite, până la urmă, 250 de lei. Chiar şi aşa, tot a fost dată în judecată. Datoria ei a ajuns acum la aproape 700 de lei şi, începând din luna noiembrie, din pensia de 700 de lei, 100 de lei ajung în conturile executorilor judecă­toreşti. Cazul femeii scoate la iveală o posibilă colaborare între medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi şi reprezentanţii Vitalaire. Elena Tansanu spune că numărul de telefon de la Vitalaire i-ar fi fost dat direct de către un medic de la Pneumo. De altfel, „Ziarul de Iaşi“ a obţinut mai multe fotografii ale unor medici oftalmologi care dansează, beau sau se plimbă pe Dunăre în timpul unor evenimente sponsorizate de Vitalaire. Şi nici reprezentanţii spitalului nu par a ascunde relaţia cu societatea farmaceutică: la intrarea în unitatea sanitară tronează o reclamă în care pacienţii sunt îndemnaţi să apeleze la Vitalaire. Totul pentru doar 1 leu pe lună. 3.000 de români trimişi în judecată de Vital­aire regretă că au crezut această reclamă.

Povestea femeii

Elena Tansanu a ajuns să aibă de-a face cu reprezentanţii companiei farmaceutice în 2012. În prima parte a lunii martie, mama femeii se afla internată la Spitalul de Pneumologie, fiind grav bolnavă. „După ce a stat internată cam trei săptămâni, medicul de acolo ne-a întrebat, pe mine şi pe fratele meu, dacă «ne-am uitat în buletinul ma­mei». Adică era bătrână, avea 86 de ani, şi nu aveau ce să-i mai facă. Acelaşi medic mi-a dat un număr de telefon de la o firmă, pentru o mască de oxigen, spunându-ne că ne va costa 1 leu pe lună. Am sunat, şi când am ajuns acasă cu Ambulanţa, cu mama, a ajuns şi un bărbat de la Vitalaire, care ne-a dat masca şi am semnat un contract“, ne-a povestit femeia. Contractul a fost semnat, pe hârtie, între pacienta de 86 de ani, Raveica Iacob şi Vitalaire. Elena Tansanu era fidejusor, adică se obliga că va achita ea eventualele obligaţii financiare, în cazul în care bătrâna nu o va face. Doar două zile a purtat Raveica Iacob masca de oxigen, femeia murind apoi. Fiica ei a sunat agentul de la Vitalaire pentru a restitui aparatul medical. „Deşi îmi spusese că trebuie să achit 1 leu pe lună, când a venit să ridice aparatul, agentul mi-a spus că am de plătit 200 şi ceva de lei. Eu am refuzat, ştiind că am folosit acel aparat două zile şi mi s-a şi spus că preţul este de 1 leu pe lună“, a mai spus fe­meia.

În 2013, Elena Tansanu primeşte o somaţie că trebuie să se prezinte la proces. Fusese dată în judecată de Vitalaire pentru suma de 247 de lei, plus penalităţi. Pen­sionara se sperie şi merge la bancă, unde depune în contul Vitalaire suma pe care o datora, după cum reiese şi din chitanţa pe care femeia a pus-o la dispoziţia ziarului. În instanţă, cei 247 de lei, 247,52 de exact, nu mai ajung. Procesul continuă ca şi cum femeia nu ar fi plătit nici un leu. Pe 14 mai 2013, un judecător pronunţă soluţia, deşi nu o văzuse niciodată la ochi pe Elena Tansanu. Femeia a crezut că dacă şi-a plătit datoria, nu trebuie să mai meargă la proces. Prin sentinţă, ieşeanca a fost obligată să achite, pe lângă cei 247 de lei, şi 68,56 de lei cu titlu de penalităţi. Nu o face, bună bazată că ea şi-a plătit deja datoria. La debit s-au mai adăugat 220 de lei, cheltuieli judiciare. Aproape toată suma pentru cheltuielile cu avocatul. În 2014, dosarul femeii ajunge la un executor judecătoresc. Din întreaga înşiruire de cifre i se scade în cele din urmă debitul principal, pe care femeia îl achitase încă din timpul procesului. În septembrie 2016, Elena Tansanu a aflat că trebuie să plătească 689 de lei, pu­nându-i-se poprire pe pensie pentru această sumă.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/medicii-jucau-dupa-cum-canta-vitalaire-poprire-pe-pensie-pentru-o-gura-de-aer-inainte-de-moarte–146117.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.