|

Medicul Awwad acuzat cã a cãrat mielul de Paste cu ambulanta!!

Ancheta s-a încheiat , scandalul continuã!

CONFLICT…Comisia trimisã de Raed Arafat pentru a face luminã în cazul doctorului Awwad Mohamad a plecat, însã scandalul din interiorul SAJ Vaslui continuã. Dezamãgiti cã oamenii trimisi de seful DSU l-ar putea scoate nevinovat pe doctorul Awwad, angajatii Serviciului spun cã vor merge mai departe cu plângerile lor, pânã cineva le va face dreptate. Acestia afirmã cã foarte putine persoane din cadrul Serviciului îsi mai doresc sã lucreze cu doctorul Awwad, din cauza caracterului sãu mai dificil. Cu toate astea, în fata comisiei de la Bucuresti, cei care s-au ridicat împotriva medicului au fost foarte putini. “Înainte sã vinã cei de la DSU, se plângeau de comportamentul lui, spuneau cã mai degrabã se aruncã de la etaj decât sã lucreze cu el, dar în fata comisiei nu au mai recunoscut nimic. Un exemplu concret este cel din Vinerea Mare, de dinainte de Pasti, când doctorul Awwad a transportat cu ambulanta un miel transat, de la Spitalul Judetean si pânã în curtea SAJ Vaslui. Au fost mai multi martori care au vãzut masina murdarã de sângele animalului. În fata comisiei, aceleasi persoane au declarat cã nu au vãzut ce era transportat în sacul respectiv. Le-a fost fricã sã recunoascã, sã spunã adevãrul”, au declarat persoane din interiorul SAJ Vaslui. Acestea au mai spus cã nu de putine ori, medicul Awwad îi suna pe cei din Dispecerat pe telefoanele personale, cerându-le sã nu îl mai trimitã pe teren pe timp de noapte, sau la cazuri care necesitau o deplasare mai lungã. De partea cealaltã, voci din tabãra pro-Awwad au declarat cã toate aceste încercãri de a-l demite pe doctorul palestinian vin ca urmare a numeroaselor plângeri pe care acesta le-a fãcut la DNA si DSU, prin care reclama ilegalitãtile sãvârsite în cadrul SAJ Vaslui de cãtre ambulantieri.

“A deranjat sistemul cu plângerile fãcute pe la diferite institutii ale statului, iar acum acest sistem încearcã sã-l excludã”. Asa explicã unii angajati ai SAJ Vaslui, încercarea unor colegi de-ai lor de a se descotorosi de doctorul Awwad Mohamad. Ce au vizat plângerile acestuia la DNA? Tot felul de ilegalitãti comise, cu precãdere, pe durata mandatului fostei conduceri, pornind de la gãrzi date cu dedicatii si angajãri pe pile.

“Nimeni nu are nimic cu Awwad, atât timp cât îsi face treaba”

Semnatarii scrisorii care au produs un scandal monstru în interiorul SAJ Vaslui spun însã cã nimeni nu ar avea nimic cu doctorul Awwad dacã acesta si-ar face treaba pentru care este plãtit. “Tot ce este scris în scrisoarea aceea sunt fapte reale, concrete, care pot fi verificate. Toatã lumea din SAJ Vaslui vrea liniste, nimeni nu are nimic cu Awwad. Nu se poate sã vii la opt si un sfert la serviciu, când trebuia sã fii la 8 fãrã 20, sã ai cod rosu în oras, si tu sã stai sã te plimbi prin curtea institutiei, cu tigara în gurã si sã refuzi cazul. Au decedat oameni din cauza comportamentului lui si nu stim ce ar trebui sã se mai întâmple ca cineva sã ia mãsuri.”

Mielul de Paste si merele de aur

Aceleasi surse au mai declarat cã doctorul Awwad a trecut în urmã cu doi ani pe lângã desfacerea contractului de muncã, în urma unui caz în care o persoanã a decedat. “Fusese alocat la un caz, la Bârlad. El nu s-a dus si nici n-a anuntat cã nu se duce. Pacienta a si murit din cauza asta. S-a discutat atunci despre desfacerea contractului lui de muncã, însã pânã la urmã s-a votat doar pentru avertisment. La un alt caz, la Ghergheleu, a fost nevoit sã meargã în jur de un kilometru pe jos, pânã sã ajungã la pacient. Pentru a duce pacientul la ambulantã a solicitat un echipaj B2. A asteptat pânã a venit ambulantã cu asistent, nu a vrut sã ajute deloc la transportul bolnavului. Sunt foarte multe cazuri de acest fel si de asta ne întrebãm ce trebuie sã se mai întâmple ca cineva sã ia taurul de coarne? Au fost si cazuri în care conducerea SAJ Vaslui a arãtat cã poate sã ia mãsuri. Pe un coleg de la Bârlad, pe care l-au prins bãut în timpul serviciului, l-au dat afarã a doua zi, desi nu mai avea nicio abatere. Nu zicem cã s-a procedat gresit, foarte bine cã l-au dat afarã pentru cã stia cã nu are voie sã vinã în stare de ebrietate la serviciu. Un alt echipaj de la Bârlad care a avut un transport la Vaslui a oprit, la întoarcere, pentru a cumpãra niste mere de la Mãrul de Aur. A fost sanctionat pentru aceastã abatere. Domnul Awwad, în Vinerea Mare, înainte de Pasti, a transportat un miel cu ambulanta tip C. A venit cu mielul de la Spitalul Judetean pânã în curtea SAJ Vaslui. A fãcut numai sânge prin spatele ambulantei. Conducerea Serviciului nu i-a fãcut nimic, desi se stia despre asta. Ne întrebãm dacã pe drum, în poarta spitalului, era alocat la un caz, ce fãcea domnul doctor Awwad? Se ducea cu mielul transat la caz? Sunt abateri grave, care au fost trecute cu vederea. Merge cu masina în spatele ambulantei, privând pacientul de îngrijiri medicale, si nu poate fi tras la rãspundere? Dacã acea comisie trimisã de DSU Bucuresti îl va gãsi nevinovat, vom merge mai departe, pânã se va face dreptate” au mai precizat sursele noastre.

S-au sucit la 180 de grade

Dacã ancheta comandatã de Raed Arafat, seful Directei pentru Situatii de Urgentã, îl va gãsi nevinovat pe dr. Awwad Mohamad, asta va fi si pentru cã multi dintre semnatarii scrisorii si-au schimbat declaratiile în fata comisiei. “Avem colegi care înainte sã vinã comisia asta, se plângeau de comportamentul doctorului Awwad, spuneau cã mai degrabã se aruncã de la etaj decât sã lucreze cu el, dar în fata comisiei nu au mai recunoscut nimic. Un exemplu concret este al unor angajati SAJ care au vãzut cum doctorul a transportat mielul cu ambulanta. Atunci au si râs de situatia asta. În fata comisiei, aceleasi persoane au declarat cã nu au vãzut ce avea doctorul în sacul respectiv. Le-a fost fricã sã recunoascã, sã spunã adevãrul. Sursele noastre au mai afirmat cã nu de putine ori, medicul Awwad îi suna pe cei din Dispecerat pe telefoanele personale, cerându-le sã nu îl mai trimitã pe teren pe timp de noapte, sau la cazuri care necesitau o deplasare mai lungã.

“În 28 de ani de practicã nu am avut nicio reclamatie”

De partea cealaltã, doctorul Awwad Mohamad se aprãrã si spune cã prin scrisoarea înaintatã conducerii SAJ Vaslui, unii colegi de-ai lui încearcã sã rezolve niste neîntelegeri personale si nu profesionale. “Fiecare este liber sã-si exprime pãrerea, sã acuze. O persoanã poate sã conteste competenta alteia doar în limita bunului simt. Ceea ce s-a scris în acea scrisoare sunt niste copilãrii. Eu, de când m-am nãscut sunt asa, asa am fost educat. De fiecare datã când am avut ceva de spus, am spus. Cine se supãrã, ok, cine întelege cã sunt coleg cu el si vreau sã-l îndrum, e iar ok. Nu pot fi altfel. Eu, când mã duc la serviciu, mã duc sã-mi fac treaba cum pot eu mai bine, problemele personale mi le las acasã. Am peste 28 de ani de practicã si niciodatã nu am avut vreo reclamatie. Nici când am lucrat ca oftalmolog, nici când am lucrat ca medic de familie. Mie îmi pare rãu cã unii cred cã neîntelegerile personale, nu profesionale, se pot rezolva pe calea asta” a precizat dr. Awwad Mohamad. Un rãspuns oficial din partea comisiei DSU în acest caz va fi dat sãptãmâna viitoare.