|

Medicul husean, Lucia Puiu, s-a stins din viatã!

DESTIN… Husenii care au cunoscut-o pe doctorita Lucia Puiu au aflat cu tristete faptul cã ieri, aceasta s-a stins din viatã! Avea 80 de ani si de un an de zile lupta cu o boalã cruntã. Desi, curajoasã în a face fatã afectiunii crâncene, Lucia Puiu stia cã sfârsitul nu e prea departe. Le-a împãrtãsit însã celor dragi cea mai mare dorinta a sa: sã mai trãiascã pânã se va naste cel de-al doilea copil al nepotului ei, un cunoscut medic ortoped de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Nu a mai apucat însã! Bebelusul, atât de asteptat, va veni pe lume peste aproximativ trei sãptãmâni. Trupul neînsufletit al medicului Lucia Puiu va fi depus la capela de la intrarea în cimitirul “Eternitatea” din Iasi, înmormântarea urmând sã aibã loc joi, spun apropiatii.

Veste tristã pentru sistemul medical husean! Medicul Lucia Puiu, specialist redutabil în Medicinã Internã, s-a stins din viatã ieri, la vârsta de 80 de ani. Zeci de ani la rând, dr. Lucia Puiu a tratat mii de huseni, la Spitalul municipal Husi. Cu o competentã profesioanlã cu totul deosebitã, doctorita Puiu a rãmas în constiinta publicã pentru modul în care s-a raportat la pacienti: cu multã empatie, decentã si devotament. În ultima vreme suferea, spun apropiatii, de o boalã cruntã, pe care o descoperise în urmã cu un an. A luptat contra afectiunii, însã, din pãcate, inima sa a încetat sã mai batã. Sotul sãu, un alt medic de referintã al sistemului medical husean, medicul Viorel Puiu, s-a stins din viatã în 2013, tot la Iasi, unde se stabiliserã împreunã, dupã pensionare. Înmormântarea va avea loc joi, la Iasi, în cimitirul “Eternitatea”.

Voia sã o vadã mãcar o datã pe fetita nepotului sãu, care se va naste peste 3 sãptãmâni!

Medicul Lucia Puiu a fost unul dintre cei mai apreciati medici din Husi. Mii de oameni din oras, dar si din împrejurimi, au fost tratati de ea si, prin felul sãu apropiat, deschis si cu respect pentru omul de rând, doctorita Puiu a reusit sã câstige respectul celor din jur. A fost pânã la sfârsitul vietii un om împlinit. A lucrat zeci de ani la Spitalul Husi, alãturi de sotul ei, medicul pediatru, Viorel Puiu, pânã la vârsta pensionãrii. Dupã ce si-au încheiat cariera, cei doi medici s-au mutat în Iasi. Au avut un singur bãiat, care le-a dãruit un nepot, care azi le calcã pe urme bunicilor sãi, fiind medic ortoped, la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. La rândul sãu, nepotul are un bãietel de 2 ani si jumãtatea, iar, în mai putin de o lunã, urmeazã sã vinã pe lume încã o fetitã. Pe ea o astepta atât de mult Lucia Puiu, spunând cã ar fi foarte fericitã dacã ar apuca sã o vadã pe cea micã. “A fost dorinta ei cea mai mare, acum, în perioada asta”, spune, cu glasul trist, fiul doctoritei Lucia Puiu. “Din cer o va veghea, negresit”, sunt convinsi apropiatii familiei medicilor Puiu. Trupul neînsufletit al medicului va fi depus la capela de la intrarea în cimitirul “Eternitatea”. Dumnezeu sã o odihneascã în pace!