|

Memorialul “Alexandru Amarandei” – editia a II-a

Turneu international de fotbal juvenil la Vaslui

COMPETITIE… Editia a II-a a Memorialului “Alexandru Amarandei” la fotbal se va desfãsura în perioada 1-5 mai, la Vaslui. Organizatorii acestei editii sunt Real Junior Vaslui, LPS Vaslui, AJF Vaslui, DJTS Vaslui si Primãria Vaslui. Turneul din acest an va fi structurat pe 5 categorii de vârstã: 2007, 2008, 2009, 2010 si 2011.

Memorialul “Alexandru Amarandei” la fotbal pe teren redus, ce poartã numele fostului fotbalist si antrenor, a ajuns la cea de-a doua editie si se va disputa pe stadionul “Municipal” din Vaslui, în perioada 1-5 mai. La editia din acest an vor participa 70 de echipe din tarã si din Republica Moldova. Din judetul Vaslui vor participa Real Junior Vaslui, LPS Vaslui, Husana Husi, Juniorul Bârlad, Atletic Club Bârlad, Viitorul Vãleni si Unirea Negresti. Printre cele 70 de echipe participante se numãrã si Celta Brasov, Aerostar Bacãu, Sparta Chisinãu, CSM Moinesti, FC Bacãu, CSCT Buiucani, Olimpic Chisinãu, Steaua Magicã Iasi, Didi Junior Iasi, Artys Botosani, Sporting Galati si Luceafãrul Galati. Alãturi de Memorialul “Alexandru Amarandei” a venit si portarul echipei Dunãrea Cãlãrasi, moldoveanul Nicolaie Calancea, care va dãrui câte o pereche de mãnusi cu initialele sale pentru cei mai buni cinci portari ai turneului, câte unul de la fiecare categorie de vârstã.

Alexandru Amarandei si-a dedicat întreaga viatã fotbalului

Alexandru Amarandei a murit în anul 2017, în luna iunie, din cauza unor probleme de sãnãtate la inimã. Nãscut pe 7 august 1953 la Târgu Jiu, absolvent al Facultãtii de Educatie Fizicã si Sport din Suceava, a avut un parcurs frumos ca jucãtor de fotbal. Si-a început cariera la Politehnica Iasi, unde a evoluat între anii 1966 – 1973. În 1971 a evoluat pentru nationala de tineret în cadrul turneului de la Viareggio. În perioada anilor 1973-1974 a îmbrãcat tricoul echipei Steaua Bucuresti intrând astfel în istoria clubului. În 1975 – 1978 a jucat pentru CSM Suceava. Ajuns în 1978 pe plaiuri vasluiene, reuseste sã-si impunã stilul fotbalistic dedicându-se vietii de profesor antrenor pentru generatii si generatii de fotbalisti. Fotbalul a fost viata lui. Tineretea si-a petrecut-o pe teren, la fel si viata de familie, transmitîndu-le bucuria de a juca fotbal celor doi bãieti ai sãi – Amarandei Ciprian Sorin (fost arbitru de fotbal în Liga 1 si presedinte antrenor la Real Junior Vaslui) si Amarandei Manuel-Sebastian (fost jucãtor la FC Vaslui).