|

“Mergem dupã victorie”

Optimismul, cuvântul de ordine în tabãra vasluianã

ÎN CÃUTAREA PUNCTELOR…Dupã confruntarea dificilã din debutul editiei de campionat, pe bãietii antrenati de Leonard Bibirig si Laurentiu Cozma îi asteaptã o nouã partidã grea în compania Energiei Târgu-Jiu. Adversarii se anuntã o nucã tare nu atât din punct de vedere al valorii lotului pe care îl formeazã cât mai ales prin prisma formei sportive pe care o traverseazã în ultima perioadã. În prima etapã, handbalistii lui Liviu Andries erau cât pe ce sã furnizeze surpriza rundei, luând bãtaie de la pretendenta la titlu, Potaissa Turda, la doar un gol diferentã.

Dupã un meci pierdut destul de clar în prima etapã a noului sezon al Ligii Nationale, pe teren propriu cu HC Odorhei, scor 24-28, pentru Leonard Bibirig si jucãtorii sãi urmeazã prima confruntare din deplasare, împotriva Energiei din Târgu-Jiu. Un adversar pe care vasluienii l-au mai vizitat în aceastã varã, în perioada de pregãtire, si de care au trecut cu scorul de 29-23. Beneficiind de un ascendent moral asupra “pandurilor”, Alin Plesca vrea ca echipa sa sã sã repete scorul si în meciul oficial. ” Mergem la Târgu-Jiu sã ne facem jocul si sã scoatem un rezultat bun. Consider cã statutul de echipã nou-promovatã pe care îl avem, ne poate ajuta într-o oarecare mãsurã pentru cã adversarii se uitã putin de sus la noi si astfel putem furniza surprize.” a declarat portarul Vasluiului. Meciul se anuntã destul de dificil pentru HC Vaslui si asta deoarece Leonard Bibirig nu se va putea baza pe serviciile unuia dintre cei mai importanti jucãtori ai sãi, Marius Ignat, accidentat în partida cu HC Odorhei. Totodatã, antrenorul asteaptã rãspunsul medicului si în cazul portarului Bogdan Pralea, care a acuzat o accidentare la spate.

Probleme medicale si în lotul Energiei

Antrenorul formatiei gazdã, Liviu Andries s-a plând înaintea meciului de mâine cã are mai multi jucãtori indisponibili, fapt ce ar putea îngreuna obiectivul echipei de mâine searã. “Avem ceva probleme de lot. În primul rând nu mai trebuie sã vorbim despre Filipe Mota. Este un caz închis pentru cel putin sase luni de zile. Dupã cum l-am vãzut si pe Sifre, cred cã nici la acest joc nu ne putem baza pe el. Ultima accidentare este a lui Kekezovici, dar sper ca la ora meciului sã fie apt de joc. Avem nevoie de el, pentru fiecare jucãtor are rolul lui în echipã. S-a vãzut la Turda, cã în momentul în care s-a accidentat Kekezovici, la nivel de extremã stângã, solutiile de avarie pe care le-am avut atunci nu si-au fãcut treaba, nici pe faza de atac, nici pe faza de apãrare. Sâmbãtã sper ca toatã lumea sã fie aptã de joc din toate punctele de vedere pentru a cîstiga acest joc. Cu Vasluiul va fi un meci greu. Noi le cunoastem stilul de joc, ei ne cunosc stilul, pentru cã ne-am întâlnit recent într-un meci amical la Tg-Jiu. Prin statul pe care Energia l-a avut si anul trecut, o echipã cu nume si cu pretentii, si care întâlneste o echipã nou promovatã, trebuie sã câstigãm acest meci. Este un meci greu, iar echipa din Vaslui a demonstrat în acestã varã cã este o echipã puternicã, dar noi suntem favoriti în acest meci.”