|

Mesaj din satul natal, pentru vasluianca din Spitalul Bacãu, infectatã de o bacterie misterioasã!

SOLIDARITATE… Mesaje de sustinere pentru Gabriela Petronela Dumitriu, femeia care acum se luptã pentru viata ei si are mare nevoie de sânge, în Spitalul din Bacãu. De la Stãnilesti, din satul natal, reprezentantii Primãriei se solidarieazã cu apelul familiei si îndeamnã donatorii sã dea sânge, pentru a o salva pe Gabriela. “Mi-o amintesc pe Gabriela. Erau douã surori, foarte bune la învãtãturã, ca drept dovadã cã au fãcut cinste Scolii Stãnilesti, ajungând una profesoarã, iar Gabriela, expert contabil. Acum, când Gabriela are nevoie de ajutor, îndemn toate persoanele care pot dona sânge, sã o facã pentru ea. Fiecare trecem prin momente dificile în viatã si tare ne-ar prinde bine sã fim sustinuti atunci când ne e cel mai greu”, a spus primarul Liviu Zaharia.

Situatia dificilã prin care trece vasluianca Gabriela Petronela Dumitriu, nãscutã în Stãnilesti, dar stabilitã de mai mult timp în Bacãu, a stârnit emotie în rândul celor care au empatizat cu drama ei. Sã nu aibã probleme de sãnãtate semnificative, dar, brusc, din cauza unei bacterii misterioase luate, bãnuiesc unii, tot dintr-o unitate spitaliceascã, sã capete o infectie care sã o ducã în pragul mortii, este o situatie care pune pe gânduri si stârneste empatie. Primarul comunei Stãnilesti a lansat, la rândul sãu, un apel cãtre toti cei care pot dona sânge, sã nu ezite sã o facã.

Asa cum noi am vrea sã fim ajutati, în momente în care de un fir de atã atârnã viata noastrã, asa ar fi bine sã ajutãm

„Am fost foarte suprins când am auzit de cazul ei. O stiu pe Gabriela, dar si pe sora sa, Margareta, cãci sunt fete de la noi din sat, dintr-o familie de oameni foarte gospodari. Am fost colegi la scoalã, în ani diferiti, dar ne cunosteam, evident. Nu am sã uit niciodatã cât de frumos erau îmbrãcate cele douã surori, erau ordonate, toatã lumea le aprecia. Erau cuminti si învãtau amândouã foarte bine. Ca dovadã, au fãcut cinste Scolii Stãnilesti, devenind una profesoarã, iar cealaltã, expert contabil. Au terminat facultãti, au fost ambitioase. Vedeti însã cã boala nu alege. Partea cea mai grea este cã nici nu stiu exact despre ce e vorba, despre ce afectiune. Când am vãzut apelul familiei de a dona sânge, am spus cã trebuie sã îndemn si eu comunitatea, care poate, sã doneze sânge. Asa cum noi am vrea sã fim ajutati, în momente în care de un fir de atã atârnã viata noastrã, asa ar fi bine sã ajutãm, la rândul nostru”, a spus primarul Liviu Zaharia.

O infectie puternicã, provocatã de o bacterie luatã, posibil, tot dintr-o unitate spitaliceascã

De reamintit cã Gabriela Petronela Dumitriu este originarã din Stãnilesti si legatã sufleteste de Husi, unde a urmat liceul. A absolvit Facultatea de Contabilitate si Informaticã de Gestiune. S-a stabilit în Bacãu, unde a profesat ca expert contabil. Rudele sustin cã pânã acum, femeia nu a avut probleme de sãnãtate, altele decât cele banale, asa cum are toatã lumea. În urmã cu câteva zile însã, mai exact pe 20 iulie, Gabrielei i s-a fãcut rãu, a cãzut în locuintã, iar fiica sa a sunat imediat la Salvare. Medicii au actionat cât de repede si eficient au putut, însã aveau sã constate repede cã e vorba despre o infectie, cãreia nu-i prea dau de capãt. “Practic, am înteles cã e o infectie generalizatã, produsã de o bacterie, cel mai probabil. Bacteria a fost luatã de undeva, dar asta se va sti exact, când va fi identificatã, cu ajutorul analizelor”, spune fiul ei, Andrei Dumitriu. Pânã atunci, medicii le-au cerut rudelor si tuturor celor care vor sã o ajute pe femeia de numai 55 de ani, sã depãseascã aceastã grea cumpãnã din viata sa, sã doneze sânge. “Nu conteazã ce grupã, conteazã doar sã meargã la orice centru de transfuzii din tarã si sã spunã cã doneazã pentru Gabriela Petronela Dumitriu, internatã la Terapie Intensivã la Spitalul Bacãu. Vã rugãm si vã multumim din suflet, pentru orice gând bun, dar mai ales pentru gestul salvator de a dona sânge”, au spus rudele Gabrielei.